Mano Gargždai



Elitinėje lygoje iškovotas taškas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi fkbanga.lt nuotr. Asociatyvi fkbanga.lt nuotr.

     Šeštadienį Elitinėje jaunių futbolo lygoje susitiko Kauno FM „Tauras" – FK „Spyris" U-18 ir Gargždų „Banga" U-18. Išvykoje žaidę gargždiškiai iškovojo dar vieną tašką. Rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2, tačiau baudinių serijoje tikslesni buvo kauniečiai.

 

     Rungtynių pradžioje iniciatyvą bei teritorinę persvarą turėję aikštės šeimininkai vertė gargždiškius klysti savo aikštės pusėje. Vienos iš varžovų atakų metu „Bangos" gynėjai nepataikė į kamuolį ir Kauno komandos žaidėjas iš 4 metrų pelnė pirmąjį rungtynių įvartį. Sužaidus trečdalį pirmojo kėlinio gargždiškiai įprato prie natūralios aikštės dangos ir pradėjo vis drąsiau lankytis varžovų aikštės pusėje. Dusyk arti tikslo buvo P.Lotužys. Iš pradžių Gargždų ekipos saugo baudos smūgį pirštų galais atrėmė šeiminkų vartininkas, o kiek vėliau jis išgelbėjo šeimininkus ir po P.Lotužio meistriško smūgio nuo kampinio. Didelėmis pajėgomis atakavę bangiškiai praleido šeimininkų kontrišpuolį ir praleido antrą įvartį. Visgi 35 minutę mūsų jaunimui pavyko sušvelninti rezultatą. M.Lukas iš kairiojo aikštės krašto atliko baudos smūgį link tolimojo vartų virpsto, bet nei vienas žaidėjas jo nelietė ir kamuolys atsidurė vartuose.


     Antro kėlinio pradžioje „Banga" užgulė varžovų vartus, o susitvarkyti su greitomis gargždiškių atakomis negalėję kauniečiai ėmėsi pražangų taktikos. Kėlinio viduryje po keitimo aikštėje pasirodęs R.Raštutis galva atmetė kamuolį P.Lotužiui, o pastarasis gražiu smūgiu iš oro pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą. Po kelių minučių puikios progos neišnaudojo A.Končius, kuris prasibrovė tarp dviejų gynėjų, tačiau smūgiavo tiesiai į vartininką. Rungtynių pabaigoje už antrą geltoną kortelę buvo pašalintas L.Gedmintas, o mažumoje likę „Bangos" futbolininkai ilgą laiką neleido šeimininkams sukurti pavojingesnių progų. Visgi paskutinėmis minutėmis kauniečiai galėjo išspręsti visas problemas, tačiau vienas prieš M.Šoblinskį išbėgęs puolėjas nesugebėjo pergudrauti „Bangos" vartininko.


       Rungtynių pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis, tad „Bangos" žaidėjams jau antrą kartą iš eilės teko stoti prie 11 metrų žymos. Neužtikrintai smūgiavusiems gargždiškiams teko tenkintis tašku, kauniečiai savo taupyklę papildė dviem.
„Ilgai trukusi adaptacija prie žolės turėjo neigiamos įtakos rungtynių eigai. Pirmo kėlinio viduryje perėmus rungtynių iniciatyvą buvo malonu žiūrėti kokį greitą žaidimą demonstravo mūsų jaunieji futbolininkai. Į Kauną važiavome kovoti dėl taško, bet manau, kad jeigu rungtynių pabaigoje nebūtume likę mažumoje – galėjome kovoti ir dėl trijų" – po rungtynių kalbėjo V.Liutikas.

 

       Iš rungtynių protokolo. Kauno FM „Tauras" – FK „Spyris" U-18 – Gargždų „Banga" U-18 2:2 (2:1).
„Banga U-18" sudėtis: M.Šoblinskis (89' K.Smilingis), M.Lukas, A.Gelžinis, D.Laurinaitis (65' E.Magdušauskas), M.Eitutis, I.Jurgutis (63' A.Končius), V.Račkauskas (65' Š.Skulskis), L.Gedmintas, D.Pačkauskas (46' J.Skuodas), P.Lotužys (85' E.Anulis), J.Šimkus (58' R.Raštutis).

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 142 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,