Mano Gargždai



Reikalingi su jaunimu dirbantys darbuotojai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

Jaunimo reikalų tarybos posėdyje nuspręsta kreiptis į Savivaldybės tarybą dėl galimybių 2015 m. biudžete numatyti lėšas po 0.25 etato atviro darbo su jaunimu darbuotojams keturiose rajono atvirose jaunimo erdvėse. Apsvarstyti ir kiti klausimai.

 

Dirba savanoriai

Rajone iš viso veikia 7 atviros jaunimo erdvės. Šiemet jų veiklos projektams skirtas didesnis finansavimas, negu pernai (6500 Lt) – 14 000 Lt, tad siūloma Savivaldybės tarybai teikti prašymą kitais metais numatyti lėšas po 0.25 jaunimo darbuotojo etato Gargždų, Veiviržėnų, Priekulės ir Kvietinių atviroms jaunimo erdvėms.

„Su Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausiąja specialiste (jaunimo reikalų koordinatore) Adelija Radžiene lankėmės rajono atvirose jaunimo erdvėse, kurios paliko gerą įspūdį. Pradžia išties puiki – čia renkasi jauni žmonės, bendrauja, prasmingai leidžia laisvalaikį, žaidžia biliardą, stalo tenisą, kitus žaidimus. Įsitikinome, kad skirtos lėšos įsisavintos tinkamai, tai įrodo ir pateiktos ataskaitos. Šiuo metu darbui su jaunimu atvirose jaunimo erdvėse įdarbintas tik vienas žmogus Gargžduose, kitur dirba savanoriai. Sudėtinga, kai žmogus dirba vien tik savanoriškais pagrindais, negaudamas už tai atlygio, nepriklauso jokiai įstaigai“, – kalbėjo Jaunimo reikalų tarybos pirmininkė, Savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

Jaunimo reikalų tarybos nariai vieningai pritarė, kad reikalingi su jaunimu dirbantys darbuotojai, tačiau reikėtų apsvarstyti, kokiai įstaigai jie turėtų priklausyti, kokius kvalifikacinius reikalavimus atitikti. Pabrėžta, kad tokį darbą turėtų dirbti jaunas žmogus, kuris lengvai rastų bendrą kalbą su jaunimu.

 

Pritrūko pusės balo

Jaunimo reikalus Savivaldybėje koordinuojanti A. Radžienė informavo, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pagal Europos ekonominės erdvės finansinį mechanizmą konkursui „Rizikos grupės vaikai ir jaunimas“ buvo pateiktas Savivaldybės administracijos specialistų parengtas projektas „Atviro darbo su jaunimu plėtra Gargždų mieste“.

„Laimėjus projektą būtų įsteigtas atviras jaunimo centras su 2 jaunimo darbuotojais ir įrengtas jaunimo laisvalaikio parkas, bet iš pateiktų 104 paraiškų finansuotos tik 22. Iš jų pagal priemonę „Atviri jaunimo centrai“, gauti 47 projektai, tačiau finansuoti tik 6. Deja, Klaipėdos rajono savivaldybės projektas liko septintas (pirmas rezerve), nusileidęs vos puse balo. Viliuosi, kad patobulinę projektą, jį galėsime teikti kitiems konkursams“, – sakė A. Radžienė.

 

Paskirstė lėšas

Pagal Klaipėdos rajono savivaldybės jaunimo politikos plėtros 2014-2016 m. programos įgyvendinimo 2014 m. priemonių planą, Jaunimo reikalų tarybos posėdyje paskirtas finansavimas aktyviai su jaunimu dirbančioms organizacijoms. Asociacijai „Šaltupė“ nuspręsta padengti jaunimo klubo „Žiburys“ kelionės į Nidą išlaidas (270 Lt), kur atstovautas Klaipėdos rajono jaunimas. Girininkų kaimo bendruomenei skirti 400 Lt nupirkti priemonių jaunimo užimtumui atviroje jaunimo erdvėje „Plotas“. Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrui 1200 Lt skirta transporto išlaidoms apmokėti kelionei į Druskininkus, į jaunimo muzikos festivalį. Nuspręsta paankstinti Jaunimo kūrybiškumo skatinimo konkursą ir jį pradėti organizuoti nuo spalio 1 d. Paraiškos konkursui bus priimamos iki gruodžio 1 d.

 

Kviečia į konferenciją

Jaunimo reikalų taryba pirmadienį, rugsėjo 29 d., 13 val. kviečia į konferenciją „Darbas su jaunimu atvirose jaunimo erdvėse“, kuri vyks Klaipėdos rajono švietimo centre (Kvietinių g. 30, Gargždai) – joje bus kalbama apie atviro darbo su jaunimu plėtrą rajone. Itin laukiami Savivaldybės tarybos nariai, tad tikimasi aktyvaus jų dalyvavimo.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 227 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,