Mano Gargždai



Laugalių kapinių prekybininkus piktina mokestis už šiukšles

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Skaitytojos nuotrauka. Skaitytojos nuotrauka.

Visų šventųjų ir Mirusiųjų atminimo dienos dar kartą priminė opią Laugalių kapinių problemą. Prie jų gėles ir žvakes pardavinėjantys prekybininkai piktinasi, kad už šiukšles tenka susimokėti, o kur jas mesti nėra.

 

Moka, bet šiukšlių nemeta?

Prie Laugalių kapinių prekiaujanti moteris (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut.pastaba) portalui mano-gargzdai.lt tvirtino, kad Laugalių kapinėse trūksta tvarkos.

„Užfiksavau, kaip sekmadienį atrodė šiukšlinės. Net nėra vietos, kur dėti šiukšles – skraido kavos puodeliai, maišai. Mes turime mokėti pinigus už šiukšles, kurių net nėra, kur mesti“, – aiškino prekybininkė.

Prie kapinių prekiaujantys asmenys turi įsigyti verslo liudijimus, išsipirkti vietą bei mokėti 12 litų mėnesinį mokestį už šiukšlių išvežimą.

„Kiekvienas prekybininkas sumokame 12 litų mėnesinį mokestį už šiukšles, bet prekiaujame vos kelias dienas. Ir šiukšlių konteinerių niekas nepastato. Sekmadienį šiukšlės į žmones skraidė, kaip kokiam sąvartyne“, – piktinosi moteris.

Šiukšlių konteineriai yra pastatyti tik kitame kapinių pakraštyje, tad iki jų reikia paėjėti. Prekybininkai tikina šiukšles dažniausiai vežantys namo, tačiau kapinių lankytojai jas meta į prie pagrindinio įėjimo esančias nedideles šiukšliadėžes, kulniuoti iki toliau esančių konteinerių jie nesivargina.

VšĮ „Gargždų švara“, administruojančios šiukšlių išvežimą iš šios teritorijos, direktorius Rimantas Martinkus neseniai „Balticum“ televizijos žinioms sakė, kad teritorijos – kapinių – šeimininkas yra miesto seniūnas ir reaguojama yra į jo prašymus, o ne pavienių asmenų.

 

Reikia kalbėtis

Pakalbintas Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis tvirtino, kad į jį dėl papildomo šiukšlių konteinerio niekas nesikreipė, tokios informacijos nesulaukta ir iš kapinių prižiūrėtojos.

Pasak S. Bakšinskio, problema slypi ne tame.

„Aš manau, jog prekybininkai apskritai buvo pasipiktinę mokesčiu už šiukšles. Iki tol jie konteinerių nepasigedo, nors šioje vietoje prekiaujama tiek, kiek kapinės egzistuoja. Prekeiviai be šiukšlių konteinerių išsiversdavo. Bet, kadangi buvo įvestas mokestis, pradėjo reikšti pretenzijas. Jeigu bėda – tik konteinerio pastatymas arčiau prekybininkų ir jis yra labai reikalingas, manau, susitarus su „Gargždų švara“, jį galima pastatyti. Bet reikia kalbėtis. Negaliu kategoriškai teigti, nei kad jo reikia, nei kad nereikia“, – dėstė S. Bakšinskis.

Kaip teigė seniūnas, anksčiau prie kapinių konteinerių iš viso nebuvo. Dabar yra keli bendri konteineriai ir šiukšlėms skirtos talpos, į kuriuos ir galima mesti šiukšles.

„Prie kapinių labiau trūksta rūšiavimo konteinerio. Anksčiau žvakės būdavo paprastos, be stiklo. O dabar, ypač po švenčių, susidaro didžiuliai stiklo kiekiai. Kalbėjome su „Gargždų švara“, manau, šie konteineriai turėtų būti pastatyti“, – kalbėjo S. Bakšinskis.

Seniūnas sutiko, kad diskutuoti reikėtų ir dėl nustatyto mėnesinio mokesčio.

„Yra prekeivių, gėles pardavinėjančių tik vieną-dvi dienas. Reikėtų kreiptis į Tarybą, kad šis mokestis būtų diferencijuotas, kad jį būtų galima skaidyti dienomis“, – svarstė seniūnas.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 358 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,