Mano Gargždai



Slengiuose pastatytas naujas kryžius

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sendvario seniūnijos nuotr. Sendvario seniūnijos nuotr.

     Gruodžio 4 d. šalia Slengių senųjų kapinių bei šalia planuojamos statyti bažnytėlės Slengiuose pastatytas naujas kryžius, kuris simbolizuoja naują pradžią, naujus siekius ir bendrą tikslą – pastatyti bažnyčią.

 

     Šios gražios idėjos sumanytojas kun. Viktoras Daujotis, o kryžių, (kurio autorius Joakimas Gilvonauskas) Slengiams padovanojo Gargždų parapijos klebonas kan. Jonas Paulauskas. Kryžiaus autorius šiais metais pagamino net penkis kryžius, ir džiaugėsi, kad pastarasis pastatytas matomiausioje ir garbingiausioje vietoje, kurioje išaugs bažnyčia. Kryžiaus pastatymo procesą stebėjo ir džiaugėsi nauju kryžiumi Gindulių maldos grupelės lyderė Emilija Alminienė, Gargždų parapijos ateitininkų globėja Kazimiera Sipienė.

 

     2010 m. visuomenininkas Aivaras Vasylius savo rankomis pagamino ir pastatė pirmąjį kryžių būsimos bažnyčios vietoje. Tačiau Slengiuose pastatytas kryžius veikiamas sezoniškumo, temperatūrų kaitos bei drėgmės per laiką nusidėvėjo, todėl jau prašėsi restauruojamas. Tai pastebėjo ir Slengius praėjusią savaitę aplankęs Telšių vyskupas Jonas Boruta, o čia Kan. Jonas Paulauskas pasisiūlė naujo klebono paskyrimo proga Slengiams padovanoti ir naują kryžių.

 

     Norime padėkoti Gargždų parapijos klebonui už šią dovaną, o kun. Viktorui Daujočiui už sumanymą. Nuoširdžiai dėkojame gargždiškiams: Joakimui Gilvonauskui, Benediktui Jurijonui, Vaclovui Rudgalviui, Jonui Bučinskui ir Stanislovui Pareigiui, kurie nepaisydami gruodžio žvarbos iš peties darbavosi statydami kryžių.

 

     Parapijiečiai niekada nepamirš prieš tai dirbusių kunigų, kurie paliko gėrio sklidiną pėdsaką tikinčiųjų gyvenime: kun. Dariaus Trijonio, kuris buvo viso pradžių pradžia, kun. Antano Mačiaus dėl evangelijos skelbimo, Dievo Žodžio aiškinimo paprastais kiekvienam suprantamais žodžiais. O iš naujojo jauno energija trykštančio kun. Viktoro Daujočio, kuris iškart ėmėsi iniciatyvos dėl bažnyčios statybos bei nuoširdžiai ir paprastai bendrauja su parapijiečiais Slengių (Gindulių) parapijos tikintieji tikisi, kad kunigas pagyvins parapijos veiklą, įkvėps tikėjimui ir maldai tiek mažuosius parapijiečius, tiek ir suaugusius.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 359 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,