Mano Gargždai



Šalia Sporto centro siūlo įrengti daugiafunkcį aikštyną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Margaritos Mizaraitės nuotrauka. Asociatyvi Margaritos Mizaraitės nuotrauka.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba sulaukė siūlymo šalia Sporto centro Gargžduose įrengti daugiafunkcį sporto aikštyną. Klausimas buvo svarstomas šiandien vykusiame posėdyje.

  

Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetinė įstaiga sporto centras, išanalizavęs sporto infrastruktūros objektų padėtį Gargžduose ir atkreipęs dėmesį į teniso, ledo ritulio ir čiuožimo entuziastų pageidavimus, Klaipėdos rajono tarybai pasiūlė šalia Sporto centro P. Cvirkos gatvėje įrengti sporto aikštyną.

    

Kadangi Taryba daugiafunkcį centrą nutarė statyti Dariaus ir Girėno gatvėje, šis sklypas lieka laisvas ir, pasak Sporto centro direktoriaus Vaido Liutiko, yra tinkamas žaidimų aikštyno įrengimui. Nuo balandžio iki lapkričio mėnesio aikštyne būtų žaidžiamas tenisas, o žiemos mėnesiais, ant plastikinės dangos paklojus šaldymo įrangą, būtų įrengta čiuožykla su ledo ritulio aikštele ir lauko treniruoklių aikštele.

V. Liutiko manymu, šis objektas leis išplėsti sporto paslaugų pasiūlą Gargždų ir rajono gyventojams.

     

Tarybos narys Algirdas Liaudanskis pritarė, kad aikštynas turėtų veikti visus metus, tačiau, anot jo, reikėtų atsižvelgti į klimato sąlygas – aikštė turėtų būti su stogu, o joje sportuoti galėtų ir tenisininkai, ir ledo ritulininkai. V. Liutikas politikus informavo, kad šis klausimas tiek su vienais, tiek su kitais buvo derintas ir jie šią idėją palaiko.

      

Rajono meras Vaclovas Dačkauskas politikams pasiūlė balsuoti už protokolinį sprendimą, kuriuo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriui būtų pavesta į 2015-2017 m. strateginį veiklos planą įtraukti aikštyno įrengimą bei plane numatyti įrengimui reikalingas lėšas – apie 130 tūkst. eurų.

       

Toks skubotumas papiktino Tarybos narį Sigitą Karbauską. Jis pastebėjo, kad protokolinis sprendimas gimsta spontaniškai, su 130 tūkst. eurų, tačiau be diskusijų yra įtraukiamas į biudžetą.

Nepaisant šių argumentų, už protokolinį  nutarimą balsavo 14 Tarybos narių, 1 susilaikė.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 237 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,