Mano Gargždai



Gyventojų protestas: reikalavo išvaduoti „Bangą“ iš rusų investuotojų pančių (papildyta)

Įvertinkite šį įrašą
(26 balsai)
Gerdos Muldarytės nuotr. Gerdos Muldarytės nuotr.

     Ketvirtadienio rytą Savivaldybės aikštėje Gargžduose susirinko piketuotojai. Iniciatyviausi futbolo gerbėjai bei šiam sportui neabejingi gyventojai, nešini plakatais, vietos valdžią ragino profesionalią Gargždų miesto vyrų futbolo komandą „Bangą" išvaduoti nuo investuotojų iš Rusijos priklausomybės.


     „Nuo karo, maro ir tokių investorių", „Jūsų vertybes pamatysime šiandien", – savo poziciją plakatuose išreiškė fanai. Aikštėje netilo skanduotės, plazdėjo „Bangos" vėliavos. Net ir siaučiant pūgai, į protestą susirinko apie pusantro šimto žmonių.


     „Šiandien yra paskutinė diena, kai mes galime išgelbėti „Bangą". Tikimės, kad Taryba nepakartos to, ką padarė praėjusį balsavimą. To mes ir susirinkome. Šiandien labai vietoj skambėtų mūsų viena skanduotė : „Ir senas ir jaunas, visi iš Gargždų, už „Bangą" kaip mūrai stovėsim kartu"", – kalbėjo „Tigrų ekipos" lyderis Aidas Mockus.

 

 


     Taryba išgirdo protestuotojų prašymą – šiandien vykusiame posėdyje pritarė sutarties su rusų investuotojais nutraukimui. Už Teisių ir pareigų perleidimo sutarties, sudarytos tarp VšĮ „Gargždų futbolas" ir asociacijos „Gargždų bangos draugai" vienašališką nutraukimą balsavo 24 Tarybos nariai.


     Teisių ir pareigų perleidimo sutartis tarp VšĮ „Gargždų futbolas" ir asociacijos „Gargždų Bangos draugai" buvo sudaryta 2013 m. sausio 27 d. Investuotojai tapo pagrindiniais klubą valdančios asociacijos „Gargždų Bangos draugai" vadovais. Taip jiems perleistas teisių ir pareigų kompleksas, reikalingas profesionaliai vyrų futbolo komandai veikti.


     Tačiau pastarieji ne tik nevykdė sutartų finansinių įsipareigojimų, bet ir sudavė skaudų smūgį Gargždų futbolui, kai buvo išaiškinti manipuliavimo futbolo rezultatais atvejai. Taip pat iš komandos ėmė trauktis žaidėjai, sirgaliai metė kaltinimus, kad jiems neleidžiama patekti į stadioną, pradėta nevykti į varžybas. Gruodžio pradžioje „Bangai" LFF Drausmės komitetas už pakartotinį neatvykimą į varžybas skyrė 10 tūkst. Lt baudą. Visos šios priežastys įvardijamos, kaip sutarties įsipareigojimų nevykdymas ir pagrindas vienašališkai nutraukti prieš metus pasirašytą sutartį.

 

Gerdos Muldarytės fotoreportažas:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 331 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,