Mano Gargždai



Endriejavo sukakčiai audžiamas jubiliejinis kutinis

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Endriejave audžiamas jubiiejinis kutinis. Organizatorių nuotr. Endriejave audžiamas jubiiejinis kutinis. Organizatorių nuotr.

     Šiais metais Endriejavo miesteliui sukanka 235 metai, tad ta proga visi renginiai, koncertai ir minėjimai glaudžiai siejami su šia sukaktimi. Nusprendėme prasmingai panaudoti audimo stakles, kurias gavome iš VVG organizuojamo projekto.


     Kad audimo staklės atliktų savo paskirtį buvo nuspręsta austi 235 metrų kutinį, kuris simbolizuos Endriejavo miestelio ilgą kelią, kuriame buvo visko, o margi kutinio kilimo raštai puikiai atspindės įdomius, smagius ir prasmingus Endriejavo miestelio gyventojų 235 metus.
     Sausio 29 d., 16 val., Endriejave buvo organizuojamas pirmasis „Išauskim jubiliejinį kutinį" suėjimas, kurio metu visi norintys prisidėti prie jubiliejinio kutinio audimo, buvo apmokyti kaip tai padaryti.
    Pirmosios dalyvės buvo: Laima Šarkauskienė, Rūta Jarašūnienė, Rita Žadeikytė, Renata Lukauskaitė, Jolanta Štabokaitė. Pirmo susitikimo metu buvo nuaustas 50 cm kutinis.
     Visi norintys prisidėti prie šios akcijos iki birželio mėnesio galės užsukti į kultūros skyrių Endriejave ir nuausti savo norimą kutinį. Jubiliejinis kutinis visiems bus pristatytas miestelio 235 metų šventės metu, o po renginio visi, kurie audė galės išsikirpti savo nuaustą kutinio dalį ir pasidėti namuose, kaip prisiminimą iš 235 metų jubiliejaus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 419 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,