Mano Gargždai



Rajone lankėsi Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vizitas  „Mars Lietuva". Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Vizitas „Mars Lietuva". Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

     Penktadienį Klaipėdos rajono savivaldybėje su oficialiu vizitu lankėsi Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Rajone įsikūrusiose vienose iš didžiausių bendrovių „Mars Lietuva" ir „Vlantana" rajono meras Vaclovas Dačkauskas, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė, Savivaldybės tarybos nariai Andrius Adomaitis ir Jonas Dromantas kartu su aukštu svečiu buvo supažindinti su jų veikla, plėtros perspektyvomis, problemomis.


     Šias Klaipėdos rajono įmones premjeras aplankė pakeliui į Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo projekto įgyvendinimo komisijos, kurios pirmininkas jis yra, posėdį Klaipėdoje. Šiemet SGD terminalo projektas pripažintas metų projektu Europoje. Šis terminalas ir augančios tarptautinės bei lietuviško kapitalo įmonės užtikrina darnią Klaipėdos regiono plėtrą ir jo stiprėjimą.


     UAB „Mars Lietuva" generalinė direktorė Aušra Žemaitienė svečiams aprodė įmonės patalpas, papasakojo jos susikūrimo istoriją, apibūdino dabartinius pasiekimus, supažindino su produkcija, taip pat pasakojo apie darbuotojų kolektyvo formavimą, skatinimą, studentų priėmimą į praktiką ir kitus dalykus, kurie ir užtikrina šios tarptautinės kompanijos sėkmę, įtvirtina kaip socialiai atsakingos įmonės statusą. Būtent už socialiai atsakingo verslo plėtrą įmonė gavo apdovanojimą iš Savivaldybės praėjusiais metais. 2014-ųjų metų Kultūros mecenatu ir rėmėju įmonė apdovanota Lietuvos mastu.


     Premjeras Algirdas Butkevičius domėjosi, kaip įmonei sekasi rasti darbuotojų, kiek jaunų technologijų specialistų ateina dirbti į įmonę ir joje įsitvirtina, − žadėjo, kad aukštojo mokslo ir profesinio rengimo sistemoje turėtų atsirasti pokyčių, kurie užtikrintų reikalingų specialistų rengimą.


     UAB „Vlantana" svečiai taip pat buvo supažindinti su šios logistikos įmonės veikla, plėtra, perspektyvomis. Tai lietuviško kapitalo įmonė, kurią įkūrė broliai Stončiai, gimę ir užaugę Klaipėdos rajone. Įmonės direktorius Antanas Stončius ir komercijos direktorius Vladas Stončius ne tik apibūdino šios sparčiausiai augančios Klaipėdos rajono įmonės pasiekimus (būtent tokiu apdovanojimu buvo įvertinta įmonė pernai tarp stambiųjų), bet ir išsakė problemas, su kuriomis susiduria visos Lietuvos vežėjai. Premjeras Algirdas Butkevičius žadėjo imtis priemonių, kad techninės apžiūros, intermodalinių taškų įrengimo ir kitos vežėjų problemos būtų sprendžiamos bei įgyvendinami racionalūs pasiūlymai.

Vizitas „Vlantanoje". Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.


     Meras Vaclovas Dačkauskas dėkojo abiejų įmonių vadovams už rajono vardo garsinimą ir Ministrui Pirmininkui Algirdui Butkevičiui – už vizitą bei skirtą dėmesį rajono verslui.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 414 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,