Mano Gargždai



Kaip balsavo Klaipėdos rajono rinkėjai?

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Į antrą rinkimų turą pateko Vaclovas Dačkauskas ir Audronė Balnionienė. R.Rapalienės nuotr. Į antrą rinkimų turą pateko Vaclovas Dačkauskas ir Audronė Balnionienė. R.Rapalienės nuotr.

     Vakar vykusiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose skelbiami išankstiniai duomenys. Paaiškėjo, kad Klaipėdos rajono mero rinkimuose prireiks pakartotinio balsavimo.


     Antrame ture dalyvaus dabartinis meras, socialdemokratas Vaclovas Dačkauskas, surinkęs 24,22 proc. (nuo galiojančių biuletenių) rinkėjų balsų, ir Liberalų sąjūdžio iškelta kandidatė Audronė Balnionienė, už kurią balsavo 18,79 proc. rinkėjų.

     Didžiausią nusivylimą patyrė partijos „Tvarka ir teisingumas" kandidatas Sigitas Karbauskas (18,33 proc.), nuo savo konkurentės atsilikęs tik 73 balsais ir taip praradęs teisę kovoti dėl mero posto.
     Ketvirtas liko konservatorių atstovas Česlovas Banevičius (14,74 proc), penktas – nepartinis kandidatas, iškeltas Žemaičių partijos, Vaclovas Macijauskas (12,72 proc.), šeštas – valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Bronius Markauskas (6,83 proc.), septintoji – darbietė Andžela Šakinienė (4,37 proc.).

 

Taryba – marga

     Tarybos narių rinkimuose Klaipėdos rajone gyventojai didžiausią palaikymą ir pasitikėjimą išreiškė Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui (21,27 proc. balsavusiųjų), kurio atstovams atiteko 6 mandatai vietos valdžioje.
     Susumavus pirmumo balsus, į Klaipėdos rajono savivaldybės tarybą pateko šie liberalų atstovai: Nerijus Galvanauskas, Dainius Šatkus, Audronė Balnionienė, Aušra Norvilienė, Eugenijus Gentvilas, Algirdas Liaudanskis.

     Po 5 mandatus gavo trys politinės partijos: partija „Tvarka ir teisingumas" (18,51 proc.), Lietuvos socialdemokratų partija (16,90 proc.) bei Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (16,32 proc.).
     Į tarybą pateko šie „tvarkiečiai": Sigitas Karbauskas, Viktoras Kura, Regina Kernagienė, Martynas Pocius, Violeta Riaukienė.
     Vietas taryboje užsitikrino šie socialdemokratai: Vaclovas Dačkauskas, Andrius Adomaitis, Jonas Dromantas, Voldimara Jasmontaitė, Albinas Klizas.
     Taip pat vietos valdžioje – šie konservatorių atstovai: Rūta Cirtautaitė, Česlovas Banevičius, Česlovas Tarvydas, Rasa Petrauskienė, Dalija Šeporaitienė.
     Trys mandatai atiteko Žemaičių partijai (11,62 proc.): Raimondui Simonavičiui, Egidijui Skarbaliui bei Vaclovui Macijauskui.
     Po vieną vietą savivaldybės taryboje užsitikrino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas t. y. Bronius Markauskas ir Darbo partijos atstovė – Andžela Šakinienė.

     Dar vieną papildomą mandatą iškovos partijos, kurios meras bus išrinktas antrame ture, sąrašas.

 

Rinkimų štabuose – skirtingos nuotaikos
     Rezultatų kandidatai į merus ir partijų atstovai laukė nerimastingai. Portalas mano-gargzdai.lt vakar aplankė šešių jų štabus. Beveik visuose virė diskusijos, nesiliovė skaičiavimai.

     Kandidatas į merus Vaclovas Macijauskas, iškeltas Žemaičių partijos, paklaustas, kiek ilgai vakaros, tvirtino, kad ketina sulaukti rinkimų rezultatų.
Komandos bičiuliai svarstė, kad rinkimai bet kuriuo atveju bus naudingi. Be to, bus galima pamatyti, kaip žmonės vertina nepartinį kandidatą.

     Gana santūriai vakarojo Darbo partijos Klaipėdos rajono skyriaus atstovai. Partijos kandidatė į merus Andžela Šakinienė tvirtino, kad jų siekis buvo 5 vietos Taryboje, tačiau realiai galvoja, jog pavyks iškovoti 2-3 vietas.
„Darbiečiai" kalbėjo, kad rajonui jau reikia permainų ir spėjo, kad šie rinkimai „sumaišys kortas".

     Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Klaipėdos rajono skyriaus atstovai rinkimų laukti sugužėjo į restoraną „Lijo". Jų čia susirinko ypač gausus, pakiliai nusiteikęs būrys.
Liberalų kandidatė į merus Audronė Balnionienė, paklausta, kokia jos nuotaika, juokavo: „Pavasariška".

     Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas į merus Česlovas Banevičius taip pat teigė, kad nuotaikos yra geros. Pakalbintas jis skaičiavo, kad pirmauja Priekulėje, Drevernoje bei džiaugėsi, kad niekur nėra paskutinis. Su partiečiais rinkimų rezultatų jis laukė Stragnuose esančioje pobūvių salėje.

     Laukti rinkimų baigties „tvarkiečiai" taip pat susirinko itin gausiai. Jie vakarojo sodyboje „Bočiaus troba".

     Pergalingos emocijos tvyrojo Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos rajono skyriaus štabe. Artėjant vidurnakčiui, jau buvo aišku, kad jų kandidatas į merus Vaclovas Dačkauskas lyderiauja.

 

Visus rinkimų rezultatus galite sužinoti ČIA.

 

Laukimo nuotaikos – Ritos Rapalienės fotogalerijoje:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 317 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,