Mano Gargždai



Skelbiamas konkursas dėl Drevernos mažųjų laivų uosto operatoriaus funkcijų koncesijos suteikimo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

SUTEIKIANČIOJI INSTITUCIJA

Klaipėdos rajono savivaldybės administracija, kodas 188773688

Adresas, telefonas, faksas: Klaipėdos g. 2, LT 96130 Gargždai, Lietuva, 215 kab., tel. (8 46) 47 19 30, faksas (8 46) 47 20 05, El. paštas:

Kam: Turto valdymo skyriaus vedėjui Audriui Kampui

 

KONKURSO OBJEKTAS

Konkurso pavadinimas: Drevernos mažųjų laivų uosto operatoriaus funkcijų koncesija

Konkurso ir koncesijos apibūdinimas:

1. Klaipėdos rajono savivaldybės administracija (toliau – Suteikiančioji institucija), kuri pagal savo kompetenciją ir įgaliojimus, nustatytus Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatyme, yra atsakinga už atitinkamų funkcijų, kurios bus įgyvendinamos ir užtikrinamos suteikiant Koncesiją, įgyvendinimą, Koncesijos sutartyje numatytomis sąlygomis ir tvarka suteiks Konkurso laimėtojui Koncesiją, t. y. leidimą vykdyti ūkinę komercinę veiklą, susijusią su Klaipėdos rajono Drevernos mažųjų laivų uosto eksploatavimu, valdymu, atnaujinimu, remontu, naudojimu ir priežiūra, įgyvendinant funkcijas, skirtas patenkinti visuomenės turizmo, kultūros, sporto ir laisvalaikio paslaugų poreikius, bei verslo tikslais, kartu perduodant naudojimui tam reikalingą turtą panaudos teise. Objektas: mažųjų laivų uostas su elingo pastatu ir priklausiniais prie Drevernos upelio ties Kuršių marių žiotimis, adresu:  Drevernos kaimas, Priekulės seniūnija, Klaipėdos rajonas.

2. Konkursą organizuoja ir vykdo Suteikiančiosios institucijos sudaryta komisija.

3. Su Konkurso laimėtoju bus sudaryta Koncesijos sutartis 10+5+5 (dvidešimčiai) metų.

4. Koncesijos suteikimo konkursas vykdomas šiais etapais:

Konkurso ir jo sąlygų paskelbimas;

Konkurso dalyvių išankstinė atranka;

Išsamių įpareigojančių pasiūlymų pateikimas;

Išsamių įpareigojančių pasiūlymų vertinimas;

Derybos ir Koncesijos sutarties sudarymas.

5. Konkursas vykdomas be preliminarių neįpareigojančių pasiūlymų pateikimo ir jų vertinimo etapų.

6. Koncesininkas privalės savo rizika ir savo lėšomis eksploatuoti, valdyti, atnaujinti, remontuoti Drevernos mažųjų laivų uosto turtą, teikti joje visuomenės turizmo, kultūros, sporto ir laisvalaikio paslaugas ir prisiimti su tokia veikla susijusią riziką bei Konkurso sąlygose ir Koncesijos sutartyje numatytas atitinkamas teises ir pareigas.

7. Suteikiančioji institucija Koncesijos sutartyje numatytomis sąlygomis, terminais ir tvarka suteiks Konkurso laimėtojui Koncesiją vykdyti ūkinę komercinę veiklą, susijusią su Klaipėdos rajono Drevernos mažųjų laivų uosto eksploatavimu, valdymu, atnaujinimu, remontu, naudojimu ir (ar) priežiūra, įgyvendinant funkcijas, skirtas patenkinti visuomenės turizmo, kultūros, sporto ir laisvalaikio paslaugų poreikiams, bei verslo tikslais, kartu perduodant naudojimui tam reikalingą turtą panaudos teise. Koncesininkas turi teisę iš veiklos gauti pajamas.

8. Koncesininko vykdoma ūkinė komercinė veikla – Drevernos mažųjų laivų uosto eksploatavimas, valdymas, atnaujinimas, remontas, naudojimas ir (ar) priežiūra, įgyvendinant funkcijas, skirtas patenkinti visuomenės turizmo, kultūros, sporto ir laisvalaikio paslaugų poreikius ir kt.

9. Drevernos mažųjų laivų uoste ir elinge vykdoma veikla privalo atitikti tarptautinio ir nacionalinio lygio saugumo ir kitus reikalavimus, numatytus koncesijos konkurso sąlygose ir Koncesijos sutartyje. Veikla turi būti vykdoma griežtai vadovaujantis teisės aktais bei gera verslo praktika.

10. Mažųjų laivų uoste vykdoma ūkinė komercinė veikla privalo būti audituojama kiekvienais kalendoriniais metais, turi būti užtikrinama jos finansinė ir apskaitos kontrolė, tinkamai saugomi dokumentai.

11. Ūkinė komercinę veiklą Koncesininkas pradeda vykdyti nuo objekto perdavimo dienos, pasirašius perdavimo–priėmimo aktą.

12. Koncesininkas turės užtikrinti, kad visi Drevernos uosto naudotojai juo galės naudotis lygiomis ir nediskriminacinėmis sąlygomis, o lankytojai lankyti Savivaldybės įrengtus objektus turizmo infrastruktūros objektus.

13. Koncesininkas per 12 mėn. po sutarties pasirašymo privalės sukurti ne mažiau 4 (keturias) darbo vietas ne trumpesniam kaip 5 metų laikotarpiui.

14. Koncesininkas privalės investuoti į Drevernos uosto infrastruktūrą: per 24 mėn. po sutarties pasirašymo privalės pastatyti bent 1 vandens turizmo infrastruktūros objektą (nakvynės namus-kavinę su administracinėmis patalpomis, vandens turizmo centrą, kempingą ar panašiai). Koncesininkas privalo kasmet investuoti į turtą jo atnaujinimui, remontui ir palaikymui ne mažiau kaip 0,1 proc. nuo turto vertės.

15. Koncesininkas turės užtikrinti, kad Drevernos prieplaukoje (uoste) per kalendorinius metus apsilankys ne mažiau kaip 5000 turistų ir bus suorganizuota ne mažiau 5 renginiai. Koncesininkas turės užtikrinti, kad jo įmonės teiks vandens turizmo paslaugas. Savivaldybės reikmėms (sporto mokyklai) nemokamai skirti 4 švartavimosi vietas. Suderinus laiką leisti Savivaldybei nemokamai organizuoti renginius uosto ir gretimo žemės sklypo teritorijoje.

16. Koncesininkas privalės prisiimti visą Drevernos uosto eksploatavimo riziką. Koncesininkas turės apdrausti savo civilinę atsakomybę Suteikiančiosios institucijos naudai veiklos rizikos draudimu visą Koncesijos laikotarpį.

17. Pasibaigus Koncesijos sutarties terminui, Koncesininkas perduos Drevernos prieplauką (uostą) ir koncesininko sukurtą (pastatytą) turtą Suteikiančiajai institucijai Koncesijos sutartyje nustatytomis sąlygomis ir tvarka be jokio papildomo užmokesčio.

18. Suteikiančioji institucija turi teise keisti ir/ar papildyti Koncesijos sutarties projekto nuostatas po Konkurso sąlygų paskelbimo atsižvelgdama į Konkurso dalyvių siūlymus, pasirašant koncesijos sutartį abipusiu sutarimu.

19. Iki Koncesijos sutarties visiško įsigaliojimo Koncesininkas pateiks Suteikiančiajai institucijai Koncesininko įsipareigojimų užtikrinti veiklą ir atlikti investicijas bei papildomas investicijas (jei jos numatytos Koncesininko pasiūlyme) visa apimtimi, laiku ir tinkamai užtikrinimą – neatšaukiamą Lietuvos Respublikoje ar kitoje Europos Sąjungos šalyje registruoto ir turinčio teisę teikti finansines paslaugas Lietuvos Respublikoje Suteikiančiajai institucijai priimtino komercinio banko garantiją, kurios vertė – 10 proc. investicijų ir papildomų investicijų sumos.

20. Suteikiančiosios institucijos neatmesti pasiūlymai vertinami pagal Konkurso sąlygų 7 priede numatytus kriterijus: papildomų investicijų dydį, planuojamų sukurti darbo vietų skaičių, koncesijos mokesčio dydį, Konkurso dalyvio patirtį, verslo plano pagrįstumą, finansinį patikimumą, sutarties priimtinumą.

21. PROCEDŪROS

Pasiūlymų priėmimo terminas 2015-03-17 14.00 val.

Pasiūlymų priėmimo vieta: Klaipėdos g. 2, Gargždai, Lietuva, 215 kab.

Pasiūlymas privalo būti parengtas lietuvių kalba.

 

Papildoma informacija:

1. Pasiūlymų rengimo reikalavimai numatyti Konkurso sąlygose, patvirtintose Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos 2014-03-27 sprendimu Nr. T11-173.

2. Visi klausimai, komentarai ir pasiteiravimai turi būti adresuojami šiems asmenims:

Klaipėdos rajono savivaldybės administracija, Turto valdymo skyriaus vedėjui Audriui Kampui

Adresas, telefonas, faksas: Klaipėdos g. 2, LT 96130 Gargždai, Lietuva, 215 kab., tel. (8 46) 47 19 30, faksas (8 46) 47 20 05, el. paštas 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 734 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,