Mano Gargždai



„Tauriosios širdies“ apdovanojimuose skleidėsi tyrumas ir gėris

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Iš kairės: K. Diglienė, M.Juostienė, E.Veitaitė-Aleksandravičė, I.Jonušaitė, E.Akrutaitė ir R.Česnauskienė. G.Muldarytės nuotr. Iš kairės: K. Diglienė, M.Juostienė, E.Veitaitė-Aleksandravičė, I.Jonušaitė, E.Akrutaitė ir R.Česnauskienė. G.Muldarytės nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Gargžduose riedėjo ašaros. Ne skausmo ar liūdesio, o nesumeluoto tyrumo. Ne kartą aidėjo pasididžiavimo plojimai, skambėjo nuoširdūs padėkos žodžiai. Nepaprasta gerumo dvasia apgaubė „Lijo“ konferencijų salę, kur vyko penktieji „Tauriosios širdies“ apdovanojimai, organizuojami Gargždų miesto bendruomenės.

 

Įpareigoja tyrinti širdį

Ankstesniais metais šį garbingą apdovanojimą jau yra pelnę Gargždų muzikos mokyklos pedagogas Sigitas Stalmokas, Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis“ narė gargždiškė Vida Gečienė, Gargždų ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja, gydytoja Voldimara Jasmontaitė.

Renginio metu pasisakęs „Tauriosios širdies“ laureatas Sigitas Stalmokas prisipažino, kad šis apdovanojimas yra pirmasis iš daugybės įvairių apdovanojimų, kuris kabo ant jo namų kambario sienos.

„Tauriosios širdies“ laureatams yra užkrauta labai didelė atsakomybė. Gavęs šį ženklą, ėmiau žiūrėti į savo širdį – ar tikrai ji tauri? Siaubas, kokių dalykų pamačiau... Nieko ten tauraus. Ir tie, kurie jau gavote ženklą, bet dar nežiūrėjote, geriau ir nežiūrėkit. – juokavo S.Stalmokas. – Tačiau ženklas įpareigoja ir aš esu dėkingas, nes nuo tos dienos, kai gavau apdovanojimą, ėmiau mokytis tyrinti savo širdį. Ir man sekasi blogai, bet sekasi. Ir tam, kas šįvakar gaus šį ženklą, linkiu į savo širdį šiandien nežiūrėti, bet rytoj jau tai padaryti“.

 

Nominantės džiugina gerais darbais

2014-ieji buvo paskirti šeimai, todėl miestiečiai buvo raginami pastebėti organizacijas, pavienius asmenis, kurie darbuojasi stiprindami šeimos instituciją, gelbėdami patiriančius įvairius sunkumus ir negandas šeimose.

Šiais metais miestiečių buvo pasiūlyti šie nominantai: paramos akcijų organizatorės, entuziastingos savanorės Ieva Jonušaitė ir Eimantė Akrutaitė, a.a. tautodailininko Juozo Ramanausko  seserys Konstancija Diglienė ir Modesta Juostienė, Lapių fondo vadovė Evelina Veitaitė-Aleksandravičė ir choro „Atminties aidai“ vadovė Regina Česnauskienė.

Pristatydamas pirmąją nominantę E.Veitaitę-Aleksandravičę, vakaro vedėjas, bendruomenės narys Vytautas Čeledinas pasakojo, kad, pradėjusi bendrauti su Lapių mokyklos bendruomene, E.Veitaitė-Aleksandravičė įkūrė fondą, kurio tikslas – pastatyti naujus namus šios mokyklos globojamiems vaikams.

K.Diglienė ir M.Juostienė nominuotos, nes ypač pagarbiai sutvarkė savo brolio tautodailininko Juozo Ramanausko kūrybos palikimą. Jos apie 100 paveikslų padovanojo Kretingos krašto muziejui, dar 16 – Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčiai. Be to, savo lėšomis išleido brolio kūrybos darbų katalogą.

R.Česnauskienė jau 15 metų vadovauja Gargždų buvusių politinių kalinių ir tremtinių chorui, neskaičiuoja savo laiko skirto choristams, nestokoja atsidavimo.

 

Apdovanojimas – didelė atsakomybė

„Tauriosios širdies“ apdovanojimas renginio metu iškilmingai buvo įteiktas dviem gerumu trykštančioms merginoms – Ievai Jonušaitei ir Eimantei Akrutaitei, kurios nepaliauja stebinusios įkvepiančiais darbais. Merginos yra Gargžduose ne vienerius metus rengiamos labdaringos akcijos „Pyragų diena“ sumanytojos ir organizatorės.

Kitų rūpesčiams ir skausmui neabejingos gargždiškės 2012 m. rinko lėšas moksleivei Marijai, sergančiai sunkia genetine liga. Antrosios akcijos metu I.Jonušaitė ir E.Akrutaitė kvietė aukoti diabetu sergančiai Akvilei, kuriai buvo reikalinga insulino pompa. Trečiosios akcijos metu jos užsimojo padėti vėžaitiškiui Vykintui, kuriam po sunkios traumos reikalinga brangiai kainuojanti reabilitacija.

„Turbūt nėra tokio mato vieneto, kad galėtume įvertinti, kuri širdis yra tauresnė. Pati sunkiausia turbūt dalia bendruomenei yra išrinkti tą tauresniąją. Gargžduose auga nauja karta, kuri sukūrė tokį tęstinį projektą. Dėkoju, kad jūs esate geri pavyzdžiai“, – į „Tauriosios širdies“ laureates kreipėsi Gargždų bendruomenės narys Dainius Šatkus.

Merginas gyrė bei sveikino ir Gargždų „Minijos“ progimnazijos mokytoja Lina Zubauskienė.

„Turbūt nieko nėra malonesnio mokytojai, kaip teikti gėles tokioms šaunioms mokinėms. Labai jumis didžiuojuosi. Ievutė – mano auklėtinė, Eimantė – mano buvusi mokinė, dabar – jau kolegė. Aš manau, kad ateityje jūs atliksit dar daug gerų darbų“, – tvirtino L.Zubauskienė ir palinkėjo, kad šis taurus apdovanojimas būtų laiptelis „Lietuvos garbės“ apdovanojimo link.

Apdovanojimą atsiėmusios merginos netramdė ašarų, jos žadėjo, kad geri darbai ir toliau nesibaigs.

„Mums malonu būti įvertintoms antrą kartą. Pernai gavome portalo „Mano Gargždai“ įsteigtą nominaciją. Ir šiandien dėkojame su ašaromis akyse“, – kalbėjo E.Akrutaitė.

I.Jonušaitė antrino, kad „Tauriosios širdies“ apdovanojimas – labai didelė atsakomybė.

Vėliau susirinkusieji turėjo galimybę pabendrauti vieni su kitais, su apdovanojimų nominantėmis ir laureatėmis bei pasiklausyti Gargždų muzikos mokyklos džiazo ir moderniosios muzikos skyriaus mokinių bei mokytojų atliekamų kūrinių.

 

Apdovanojimų akimirkos – Gerdos Muldarytės nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 245 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,