Mano Gargždai



„Vaivorykštės“ gimnazistai konkuravo su muzikos mokyklų ugdytiniais ir linksminosi vakaronėje

Įvertinkite šį įrašą
(10 balsai)
Gimnazistų pasirodymas laidoje „Duokim garo“. J.Surblienės nuotr. Gimnazistų pasirodymas laidoje „Duokim garo“. J.Surblienės nuotr.

Vasario pabaigoje Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazijos neformaliojo švietimo skudutininkų ansamblis, vadovaujamas muzikos mokytojos Jūratės Surblienės, buvo pakviestas dalyvauti V Kazimiero Biliūno tautinių muzikos instrumentų, ansamblių, orkestrų festivalyje–konkurse.

 

Renginyje pasirodė įvairių muzikos mokyklų: Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos, Marijampolės, Akmenės, Neringos, Klaipėdos Jeronimo Kačinsko – ugdytiniai. Mes – ne muzikos mokyklos mokiniai, bet jautėmės esantys lygiaverčiai varžovai. Daug ir nuoširdžiai repetuojame, be to, neseniai (lapkričio pabaigoje) prizine vieta buvome įvertinti konkurse „Tautiniai akcentai muzikoje“.

Išvydę savo varžoves – Marijampolės muzikos mokyklos ansamblio „Tūto“ skudutininkes – jaunesnes, mažesnes, lieknas – mes jau mintyse dainavome pergalės dainas, galvojome apie prizus. Tačiau, kai parepetavę atsisėdome pasiklausyti  jaunųjų konkurenčių, supratome, kad apie pirmą vietą mums nesvajoti. Tarsi dar kartą pasitvirtino girdėtas posakis, jog „svarbu ne ūgis, o smūgis“.

Kada festivalio–konkurso pirmininkas, Klaipėdos universiteto profesorius Vytautas Tetenskas paskelbė rezultatus, išgirdome, kad likome antri. Šioms marijampolietėms mes liekame „skolingi“, nes jaunosios skudutininkės – puikus pavyzdys, kad įdedant daug darbo galima pasiekti puikiausių rezultatų.

Visai kitokia nuotaika mus lydėjo kovo 6 dieną Lietuvos televizijos laidoje „Duokim garo“, į kurią buvome pakviesti kaip svečiai – liaudies muzikos puoselėtojai – pavakaroti. Žinojome, kad privalome gražiai pagroti, kad mus stebi ne tik daug metų muzikuojantys kolektyvai, laidos vedėjai, bet ir namuose likę artimieji, tad ir stengėmės.

 

Mokytojos Jūratės Surblienės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 136 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,