Mano Gargždai



Rinkėjai balsuoti iš anksto neskuba

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi R.Rapalienės nuotr. Asociatyvi R.Rapalienės nuotr.

     Primename, kad trečiadienį prasidėjęs išankstinis balsavimas merų rinkimų antrame ture tęsiasi ir šiandien, ketvirtadienį. Nuo 8 iki 20 val. prie balsadėžių kviečiami visi, kurie sekmadienį negalės atvykti balsuoti į savo rinkimų apylinkę.


     Klaipėdos rajone norintieji balsuoti iš anksto tai gali padaryti Savivaldybės Metrikacijos skyriaus salėje (Klaipėdos g. 2, Gargždai).
     Klaipėdos rajono rinkimų komisijos pirmininko Zigmo Bitino teigimu, vakar, kovo 11-ąją, rinkėjai Klaipėdos rajone buvo vangūs – atėjo balsuoti tik 82 piliečiai (pirmajame ture trečiadienį balsavo 198). Šiandien, ketvirtadienį, iki 13 val. balsavusiųjų rajone buvo 160 (pirmajame ture ketvirtadienį balsavo 290). Tikimasi, kad iki vakaro savo valią išreikš apie pusantro šimto žmonių.
     Z.Bitinas patikino, jog jokių rinkimų pažeidimų užfiksuota nebuvo, darbas vyksta sklandžiai.


     Pareikšti savo valią rinkdami merą rinkėjai gali bet kurioje iš 60-ies Lietuvos savivaldybių – taip pat ir tose, kuriose merai jau išrinkti.
     Balsuojant iš anksto, būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir rinkėjo kortelę (jos negavę galės atsispausdinti savivaldybėje).
     Trečiadienį prasidėjo ir balsavimas specialiuose paštuose – gydymo, socialinės rūpybos įstaigose, karo tarnybos ar laisvės atėmimo vietose.
     Balsavimas specialiuose paštuose vyks kovo 11–13 d. nustatytomis darbo valandomis. Pašto darbuotojui, išduodančiam rinkimų dokumentus, reikia pateikti rinkėjo kortelę ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.


     Balsuoti specialiuose paštuose gali tik rinkėjai, kurie dėl sveikatos būklės ar amžiaus yra sveikatos priežiūros (išskyrus ambulatorines), socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atlieka privalomąją karo tarnybą ir todėl negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę, arba atlieka tikrąją karo tarnybą, valstybės tarnybą ar dirba pagal darbo sutartis tarptautinėse karinėse operacijose užsienyje, arba atlieka arešto ar laisvės atėmimo bausmę ar yra areštinėse, tardymo izoliatoriuose.


     Šį sekmadienį, kovo 15-ąją, Lietuvoje vyks savivaldybių merų tiesioginių rinkimų pakartotinis balsavimas. Merai iš dviejų daugiausia rinkėjų balsų kovo 1 d. surinkusių kandidatų bus išrinkti 40-tyje savivaldybių. 19-os savivaldybių merai paaiškėjo jau kovo 1 d. Dėl šiurkščių Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimų Vyriausioji rinkimų komisija panaikino rinkimų rezultatus Trakų rajono savivaldybėje.

 

     Kovo 15 d. sostinės Žirmūnų apygardoje taip pat bus renkamas ir Seimo narys (vietoje čia išrinkto, tačiau 2014 m. Europos Komisijos komisaru tapusio Vytenio Povilo Andriukaičio). Dėl šių pareigų varžysis du kandidatai. VRK duomenimis, dalyvauti šiuose rinkimuose įrašyta apie 42 tūkst. rinkėjų, savo gyvenamąją vietą deklaravusių šios rinkimų apygardos teritorijoje. Išankstinis balsavimas šiuose rinkimuose vyksta taip pat kovo 11 ir 12 dienomis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 226 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,