Mano Gargždai



Paaiškėjo, ką „tvarkiečiai“ deleguos į postus

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Sigitas Karbauskas ir Violeta Riaukienė. Redakcijos archyvo nuotr. Sigitas Karbauskas ir Violeta Riaukienė. Redakcijos archyvo nuotr.

     Ilgai svarstę partijos „Tvarka ir teisingumas" Klaipėdos rajono skyriaus atstovai paskelbė, kas užims pagal susitarimą su koalicijos partneriais jiems priklausančius Klaipėdos rajono savivaldybės postus.

 

Priklausomybė partijoms – ne priežastis tinginiauti
     Merui Vaclovui Dačkauskui ir Tarybai pritarus, į Savivaldybės administracijos direktoriaus kėdę sės partijos skyriaus pirmininkas Sigitas Karbauskas, o su vicemerės pareigomis pažindinsis „tvarkietė" Violeta Riaukienė.
     S.Karbauskas ne kartą tvirtino, kad postų nesiekia. Paklaustas, kodėl visgi nutarė būti Administracijos direktoriumi, jis aiškino, jog taip sieks įrodyti savo atsakomybę.
     „Ne be reikalo po rinkimų iki pirmojo Tarybos posėdžio būna mėnuo ir pusantro mėnesio laiko, kuris reikalingas apmąstymams, kad nebūtų karštų sprendimų padaryta. Kaip ir minėjau, postų nesiekiau ir nenorėjau. Viena iš priežasčių, kodėl nutariau eiti šias pareigas – kad negalima kratytis atsakomybės. Iš rinkėjų gavau pastabų, kad, jei neisiu, tai reikš, jog kratausi atsakomybės", – kalbėjo S.Karbauskas.
     Politikas pridūrė, kad kita priežastis, lėmusi tokį sprendimą, ta, jog jis puikiai žino, kokios permainos yra reikalingos, pažįsta būsimus kolegas.
     „Keturi koalicijos partnerių žmonės lieka dirbti. Žmogiška, kad ilgai ten pat dirbusiems nėra lengva pamatyti, kas galėtų būti kitaip. Jeigu tuose postuose veidai būtų pasikeitę, naujam mūsų žmogui būtų buvę lengviau dirbti. Beje, buvo sutikusių eiti direktoriaus pareigas, bet aš pats geriau žinau, ką reikia pakeisti, ką padaryti, žinau tų, su kuriais reikės dirbti, charakterius. Naują žmogų būtų buvę lengva „suvalgyti", – teigė S.Karbauskas.
     Paklaustas, ar neketina atleisti kurių nors Savivaldybės darbuotojų, S.Karbauskas prisipažino drastiškų priemonių imtis nežadantis.
     „Tokie dalykai nedaromi staiga, pirmiausia susipažinsime su skyrių vedėjais, skyrių darbu. Galiu pažadėti, kad joks seniūnas, skyriaus vedėjas ar pan. negalės slėptis už priklausomybės kuriai nors partijai. Nebus taip, kad priklausantys kažkuriai partijai galės nedirbti. Jei žmonės dirbs savo darbą, nematau reikalo kažką keisti vien dėl keitimo. Bus formuojamos užduotys, nuo to viskas priklausys", – dėstė S.Karbauskas.

 

Žemiau likę politikai – į Tarybą
     Primename, kad į aštuntojo šaukimo Klaipėdos rajono savivaldybės tarybą išrinkti socialdemokratai, konservatoriai ir „tvarkiečiai" pasirašė būsimosios valdančiosios daugumos sutartį. Partijų susitarimu, socialdemokratai tenkinsis mero ir Administracijos direktoriaus pavaduotojo postais. Meru tiesiogiai išrinktas buvo Vaclovas Dačkauskas, o į pavaduotojo pareigas, kaip anksčiau portalui patvirtino V.Dačkauskas, bus deleguota Ligita Liutikienė.
     Konservatorė Rūta Cirtautaitė ir toliau užims vicemerės pareigas, o jos bendrapartietis dabartinis Administracijos direktorius Česlovas Banevičius tenkinsis Administracijos direktoriaus pavaduotojo vieta.
     Administracijos postus pasirinkę politikai privalo atsisakyti Tarybos nario mandato ir užleisti vietas žemiau likusiems kolegoms. Taigi, Tarybos nariais taps partijos „Tvarka ir teisingumas" atstovė Birutė Alšauskienė, socialdemokratas Egidijus Preibys bei konservatorius Alfredas Šiaulys.


    Pirmasis aštuntojo šaukimo Tarybos posėdis įvyks balandžio 14 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 274 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,