Mano Gargždai



Įgrisusią sankryžą kol kas teks pakęsti

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
mano-gargzdai.lt nuotr. mano-gargzdai.lt nuotr.

Permainos Dariaus ir Girėno, Klaipėdos bei Kretingos plento gatvių sankryžoje vairuotojus užrūstino ne juokais. Į portalo redakciją vis dar nepaliauja skrieję klausimai, kada gi ši sankryža ir painiava joje bus sutvarkyta. Teks nusivilti – artimiausiu metu esminių pokyčių joje nenumatoma.

 

Naujovės Dariaus ir Girėno, Klaipėdos bei Kretingos plento gatvių sankryžoje pasipylė vasario mėnesio pabaigoje.

Nors praėjo nemažai laiko, buvo pailgintas šviesoforų signalų veikimo ciklas bei grąžintos į dešinę sukti leidžiančios nuimtos rodyklės, vairuotojai ir pėstieji ilgisi senosios tvarkos. Deja, artimiausiu metu sankryžoje žadama atlikti tik menkas korekcijas.

Buvęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas ir Saugaus eismo komisijos pirmininkas  Vidmantas Buivydas nurodė, kad pirmiausia iki galo bus baigti likę darbai.

„Yra reikalinga 15 laipsnių šiluma. Tada sankryža bus perbraižyta, atkelta „Stop“ linija, kad mašinos nepavažiuotu „po šviesoforu“, kitas šviesoforas bus labiau pasuktas į kelio pusę, o ne į degalinę. Nubraižius visas rodykles, iš anksto bus galima matyti, kaip pasukti, gyventojams bus daugiau aiškumo. Tada žiūrėsime, kokia bus situacija. Papildomai įrengti kiekvieną šviesoforo sekciją kainuoja. Padaryti vadinamąjį tiltelį prireiktų daugiau nei 14 tūkst. eurų (apie 50 tūkst. litų), tad pirmiausia baigsime tai, ką esame numatę“, – kalbėjo V.Buivydas.

Pasak V.Buivydo, jei problemos nesibaigs, prisieis Tarybai teikti siūlymą, kad būtų numatytos lėšos kitiems darbams. Tiesa, sprendimą dėl to tektų priimti neseniai pradėjusiai dirbti naujajai Tarybai. Prasidėjus naujai kadencijai bei keičiantis Savivaldybės administracijos valdžiai, Saugaus eismo komisijai nebevadovaus ir V.Buivydas. Jis antradienį vykusio pirmojo Tarybos posėdžio metu buvo atleistas iš Administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigų.

Iš pradžių už 5 700 eurų buvo užsimota pertvarkyti dvi šviesoforais reguliuojamas sankryžas Gargžduose – Dariaus ir Girėno, Klaipėdos ir Kretingos plento gatvių bei J.Janonio ir Klaipėdos gatvių sankirtose. Planų kažką keisti pastarojoje kol kas atsisakyta.

 

mano-gargzdai.lt nuotraukos:

 

3 komentarai

  • Mano nuomone pati didžiausia klaida savivaldybėje ir buvo pats V. Buivydas:-)

    Pranešti nuomonė Ketvirtadienis, 2015 balandžio 16 12:52 Komentaro nuoroda
  • belieka tik pritarti pirmajam pasisakymui...

    Pranešti amika Ketvirtadienis, 2015 balandžio 16 12:51 Komentaro nuoroda
  • Toje mūsų savivaldybėje dirba kažkokie tamsuoliai, kurie nelabai kreipia dėmesį į žmonių norus. Daro kažką, bet nepadaro visko iki galo. Neaišku ko jiems iš tikro trūksta, ar pinigų, ar kompetencijos. Jeigu nėra pinigų, tai kam iš vis reikėjo toje sankryžoje kažką daryti? Išleidot pinigus visus Klaipėdos g. rekonstrukcijai, kurioje niekas praktiškai nepasikeitė, šviesaforą pastatėt prie ligoninės, kuris nereikalingas, ženklų pristatėt Kvietinių g. Ar reikia dar vardinti kiek kliurkų esat pridirbę? Kada pradės dirbti normalūs specialistai savivaldybėje, o ne giminaičiai, ar dar visokie perėjūnai.

    Pranešti Vietinis Ketvirtadienis, 2015 balandžio 16 11:46 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 291 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,