Mano Gargždai



Akcijos metu kvies atsisakyti vaikus žeidžiančių žodžių

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

„Nustokime barti, pradėkime girti“ – taip vadinasi balandžio 20–26 dienomis Lietuvoje vyksianti akcija, prie kurios prisijungs ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Šioje akcijoje dalyvaus šešios ikimokyklinio ugdymo įstaigos iš Gargždų, Priekulės ir Slengių.

 

Akciją organizuoja ir remia VšĮ „Paramos vaikams centras“ bei bendradarbiaujančių organizacijų tinklas „Eurochild“.

„Siekiame atkreipti visuomenės dėmesį į emocinės prievartos prieš vaikus problemą, todėl akcijos metu kviesime atsisakyti vaikus žeidžiančių žodžių ir dalinsime žodžius, kuriais suaugusieji gali juos pagirti ir paskatinti“, – sakė VšĮ „Paramos vaikams centro“ direktorė Aušra Kurienė. 

Pasak jos, emocinė prievarta prieš vaikus yra visų prievartos rūšių prieš vaikus pagrindas: „Gąsdina šio reiškinio paplitimas ir jo toleravimas mūsų visuomenėje. Vaikų auginimas ir ugdymas paremtas pagarba vaiko orumui, turi būti prioritetinis klausimas, siekiant pagerinti visuomenės ir ypač vaikų psichologinę savijautą ir psichinę sveikatą“.

 

Šioje akcijoje dalyvaus Gargždų vaikų lopšeliai-darželiai „Gintarėlis“, „Ąžuoliukas“, „Saulutė“, Gargždų ugdymo centras „Naminukas“, Priekulės vaikų lopšelis-darželis ir Slengių mokykla-daugiafunkcis centras. Bus pastatytos specialios dėžės, paženklintos akcijos atributika. Savanoriai kvies suaugusius užrašyti į kortelę žodžius, kurių jie nebevartos auklėdami savo vaikus, ir korteles mesti į dėžę. Atsikratę netinkamų žodžių, suaugusieji gaus kortelę su vaiką pagiriančiais ir skatinančiais žodžiais.

Akcija bus apibendrinta ir užbaigta tarptautine konferencija „Apsaugok mano vaikystę!“, kuri vyks balandžio 30 dieną Vilniuje, Seime. Pranešimus konferencijoje skaitys tarptautiniai ir Lietuvos vaiko teisių apsaugos ir pagalbos šeimai ekspertai.

 

socialin4 akcija

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 379 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,