Mano Gargždai



Gargždiškiams atverti slapti KGB archyvai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Arvydas Anušauskas. Donatos Liutikaitės nuotr. Arvydas Anušauskas. Donatos Liutikaitės nuotr.

Gausus gerbėjų būrys trečiadienio (gegužės 27-osios) popietę susirinko į istoriko, publicisto, Lietuvos Respublikos Seimo nario Arvydo Anušausko knygos „KGB. Visiškai slaptai“ pristatymą. Šis pristatymas – jau 21-asis ir priešpaskutinis. A.Anušauskas, net 26 knygų autorius, bendraautoris ir sudarytojas, išdavė paslaptį, kad naujausią savo knygą parašė per tris mėnesius, tačiau medžiagos rinkimas truko daugybę metų.

 

Knyga praturtinta gausiais faktais ir dokumentine medžiaga, autorius joje nuosekliai atskleidžia KGB veiklą Lietuvoje: realias galimybes, slapta naudojamas technines priemones, žinomus žmones, neatsispyrusius KGB pagundoms, ir Baltijos šalyse išlikusių nesunaikintų archyvų paslaptis. Susitikime su gargždiškiais savo pasakojimą apie KGB vadovus, smogikus, agentus, įvairias veikloje naudotas psichotropines ir kitas specialiąsias priemones, apie tuo laikmečiu pažangią techniką, sekimo būdus iliustravo nuotraukomis ir pavyzdžiais. KGB arsenale – klastojimai ir kompromitavimas, psichotropinių preparatų naudojimas ir teroristų bei žudikų globa, karinių ir pramoninių paslapčių vagystės.

Gargždiškiai buvo nuoširdžiai susidomėję pasakojamomis istorijomis, todėl po pristatymo autorių užplūdo klausimų ir padėkų lavina. Vienas iš renginio dalyvių perdavė LLA sąjungos pirmininkės Irenos Montvydaitės Giedraitienės ir jos narių padėkos žodžius už tai, kad autorius tiek daug savo laiko paskyrė tokios svarbios informacijos surinkimui.

Norintieji įsigilinti į šią rūsčią istorinę realybę, sužinoti, kurie gi žinomi žmonės neatsispyrė KGB pagundoms, tačiau nesuskubę į renginį ir negirdėję A. Anušausko pasakojimo, jo knygą „KGB. Visiškai slaptai“ galės pasiskolinti iš bibliotekos fondų.

 

Donatos Liutikaitės nuotraukos:

 

       

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 286 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,