Mano Gargždai



Taryba pritarė sekretoriato steigimui

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Andriaus Kundroto nuotr. Asociatyvi Andriaus Kundroto nuotr.

Šiandien Klaipėdos rajono savivaldybės taryba nusprendė, kad Tarybos ir mero sekretoriatas yra reikalingas. Valdančiosios daugumos neįtikino opozicijos siūlymai jame numatyti dvi, o ne keturias pareigybes.

 

Žada dirbti efektyviau

Kaip ir komitetų posėdžiuose, taip Taryboje, svarstant klausimą dėl Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato sudarymo, politikai pasiskirstė į dvi stovyklas: pritariančiųjų tam, kad sekretoriate būtų numatytos 4 pareigybės, ir siūliusiųjų mažesnį etatų skaičių.

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas patikino, kad, pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui ir tiesiogiai išrinkus merą, darbus nudirbti efektyviau ir racionaliau padės sudarytas sekretoriatas.

Tarybos narys Nerijus Galvanauskas pasisakė, kad Tarybos ir mero sekretoriatas yra reikalingas, tačiau, pasak jo, Liberalų sąjūdžio frakcija mano, kad tai derėtų daryti mažesnėmis apimtimis.

 

Švaistomi pinigai

Tarybos narys Egidijus Skarbalius svarstė, kad sekretoriatas pravers, nes anksčiau Tarybos nariai neteikė savo pasiūlymų dėl teisinių ir raštvedybos žinių trūkumo.

„Bet kada galima padaryti žingsnį atgal“, – apie galimybę vėliau sumažinti pareigybių skaičių, jei šios nepasiteisins, kalbėjo E.Skarbalius.

Tarybos narė Audronė Balnionienė siūlė pasielgti priešingai, ji stebėjosi, kad lengva ranka švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai: „Siūlau pradėti nuo 2 etatų, nes bet kada jų skaičių galima padidinti. Gal pirma pasitikrinkime, kaip seksis dirbti“.

Taip pat pasigirdo siūlymų sprendimo priėmimą atidėti, nes klausimas nėra pakankamai išdiskutuotas, kiti ragino nesivelti į diskusijas ir pritarti sekretoriato steigimui.

 

Sekretoriatas dirbs merui?

Politikai turėjo ir daugiau pasiūlymų.

„Komitete išsakiau poziciją dėl sekretoriato nuostatų pakoregavimo. Sekretoriatas turėtų rengti mero ir Tarybos vardu teikiamus sprendimų projektus, juos nagrinėti. Dabar numatyta tai daryti tik mero vardu“, – teigė N.Galvanauskas.

Tačiau V.Dačkauskas nurodė, kad Tarybos narių vardu ir Tarybos nariai savo sprendimų projektus gali teikti Savivaldybės administracijai. Šią jo išsakytą informaciją lydėjo politikų juokas ir replikos, kad sekretoriatas, pasirodo, aptarnaus tik merą, pasiūlyta jį pavadinti Mero sekretoriatu.

Politikai galėjo pasirinkti, ar balsuoti už pateiktą sprendimo projektą, kuriame numatytos 4 pareigybės, ar už alternatyvą su 2 pareigybėmis. Už mažesnį etatų skaičių pasisakė 7 Tarybos nariai. 19 politikų balsavo už „gausesnio“ sekretoriato steigimą.

Sekretoriate dirbs sekretorius – mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojas, vienas valstybės tarnautojas ir du darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartis. Jų išlaikymui per metus reikės 42 995,16 eurų (Sodrai – 10 170 eurų). Sprendimas įsigalios nuo liepos 1 d.

Sekretoriatas perims darbus, susijusius su Taryba, kuriuos dabar vykdo Savivaldybės administracijos Bendrasis skyrius: organizuos posėdžius, komitetus, dirbs su Tarybos nariais, koordinuos Tarybos sprendimų įgyvendinimo kontrolę, protokolinių sprendimų priėmimo kontrolę ir t.t.

1 komentaras

  • "Taip pat pasigirdo siūlymų sprendimo priėmimą atidėti, nes klausimas nėra pakankamai išdiskutuotas, kiti ragino nesivelti į diskusijas ir pritarti sekretoriato steigimui."

    Ką reiškia politiko replika "nesivelti į diskusijas"? Ar tai nevalingai praleista puiki proga šį sakinį nutylėti, ar Tarybos nariui tokia inovacija tiesiog naudinga?

    Turbūt mūsų rajono politikai tokie turtingi, kad tie "niekingi" 42 995,16 eurų net neverti diskusijos.

    Pranešti Erika Ketvirtadienis, 2015 birželio 25 15:40 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 311 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,