Mano Gargždai



Gimnazistai mokėsi suteikti pirmąją pagalbą

Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)
Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos nuotr. Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos nuotr.

    Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijoje klasės valandėlės dažnai yra paįvairinamos kitokia veikla, pavyzdžiui, susitikimais su įdomiais žmonėmis, aukštųjų mokyklų atstovais, vyksta paskaitos ar diskusijos.

 

    Šiemet daug dėmesio skiriama socialinio emocinio ugdymo „Raktas į sėkmę" programos vykdymui. Į šią veiklą įsitraukia ir mokinių tėvai, kurie turi ką papasakoti apie savo profesinę veiklą. Šįkart visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Rasa Palionienė, skatindama visus paminėti Pasaulinę širdies dieną, pakvietė su gimnazistais pabendrauti abituriento mamą, Klaipėdos rajono greitosios pagalbos specialistę, instruktorę Liną Končienę. Jai talkino paramedikė Viktorija Puidokaitė.

    Gimnazijos aktų salėje abiturientams paskaita prasidėjo gražiu, motyvuojančiu sakiniu: „Po šios paskaitos jūsų visų rankos taps labai brangios". Po to dalyvių paklausta, ar yra tekę kada nors suteikti žmogui pirmąją pagalbą, paraginta susiformuluoti tikslą, ko moksleiviai tikisi iš šio susitikimo. Pokalbis parodė, kad į paskaitą apie pirmąją pagalbą susirinko skirtingą patirtį turintys klausytojai: vieni yra teikę pagalbą, kiti tik matę, kaip tai daroma, tretiems dar neteko susidurti. Visi sakė norintys atnaujinti, pagilinti turimas žinias, įgyti praktikos – juk nežinia, kada gali prireikti gelbėti žmogų.
Gimnazijos viešnios glaustai pasidalijo reikalingiausia informacija apie pirmąją pagalbą.

    „Kai nežinai, ką daryti – sukeli daug chaoso", – akcentavo jos.

    Vėliau buvo aptartos konkrečios situacijos ir paramedikė Viktorija Puidokaitė pademonstravo, kaip daryti dirbtinį kvėpavimą, nes, pasak instruktorės Linos Končienės, pagrindinis darbas – kokybiškas gaivinimas. Norintiems mokiniams leista pasipraktikuoti, kaip tinkamai atlikti dirbtinį gaivinimą. Vėliau kalbėta apie elektrošoką: du mokiniai išbandė, kaip juo naudotis. Taip pat buvo parodyta, kaip lengvai ir taisyklingai žmogų apversti ant šono bei kaip padėti užspringusiajam.

    Kai teorines žinias galima pritaikyti praktiškai – geriau įsimenama, o gebėjimas suteikti pirmąją pagalbą labai reikalingas.

 

     Pamokos akimirkos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 104 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,