Mano Gargždai



RKL sezono starte gargždiškių laukia lyderių iššūkiai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
„Gargždų SC“ krepšinio komanda. Simos Ulvikienės nuotr. „Gargždų SC“ krepšinio komanda. Simos Ulvikienės nuotr.

     Praėjusio sezono tikslą įgyvendinusi ir Regionų krepšinio lygos (RKL) B diviziono čempionais tapusi „Gargždų SC" krepšinio komanda jau ruošiasi šią savaitę prasidėsiančioms kovoms laipteliu pajėgesniame – Natural Pharmaceuticals-RKL A divizione. Apie pasirengimą, siekius ir pasikeitimus kalbėjomės su komandos vadovu Arminu Linkausku, treneriu Audriumi Mineikiu ir Sporto centro direktoriumi Vaidu Liutiku.

 

     Išlaikė komandos branduolį

     Su Gargždų krepšinio komanda šiame sezone jau atsisveikino keturi krepšininkai, tačiau atsiradusias spragas užpildė naujokai.

     „Išlaikėme komandos branduolį. Tik kitą komandą pasirinko Ignas Staponas. Įstojęs į LCC universitetą, jis žais už universiteto komandą. Emigravo trenerio asistentas Renatas Jonelis ir Emilijus Jankauskas. Mantas Gurauskas išvyko gyventi į kitą rajoną", – pagrindines netektis įvardijo komandos vadovas.

     Tiesa, pajėgas „Gargždų SC" komanda papildė patyrusiais ir jaunais perspektyviais žaidėjais.

     Vidurio puolėjo pozicijoje žais Erikas Kaupaitis. Šis 201 cm ūgio krepšininkas yra rungtyniavęs įvairiose LKL, NKL, RKL ir užsienio komandose. E.Kaupaitis yra žaidęs Pasvalio „Pieno žvaigždės" (NKL), Kėdainių „Nevėžis" (LKL), Marijampolės „Sūduva" (LKL), Šilutės „Šilutė" (NKL), Radviliškio KK Radviliškis-Juodeliai (NKL) ekipose.

     Anot komandos vadovo A.Linkausko, šis žaidėjas krepšinio mėgėjams – žinomas. Apie 3 metus Gargžduose gyvenantis krepšininkas puikiai pasirodė miesto lygoje, tad nekilo abejonės pakviesti jėgas išbandyti ir „Gargždų SC" komandoje.

     Kitas žaidėjas, prisijungęs prie gargždiškių, – neringiškis Mantas Tomaševičius.

     „Išsibarstė Neringos „Kuršių" komanda. Pasikvietėme komandos lyderį", – pasakojo A.Linkauskas.

     Šis 196 cm ūgio puolėjas ne kartą buvo išrinktas naudingiausiu mėnesio žaidėju RKL lygoje. Be Neringos komandos yra atstovavęs ir „Tauragės krepšinio klubui".

     Komandoje vietą rado jaunas ir pespektyvus Gargždų sporto mokyklos auklėtinis Tadas Poška. 17 metų vaikinas talkins lengvojo krašto pozicijoje.

     Visai neseniai prie komandos prisijungė ir paskutinis žaidėjas – 2010 m. Europos jaunių (iki 18 metų) čempionas Tadas Maželis. 195 cm ūgio lengvo krašto žaidėjas pasižymi sprogstamu greičiu ir įspūdingu šuoliu. 2011–2012 sezono metu jis jau yra atstovavęs Gargždų „Gargždai-Bremena" komandai, rungtyniavusiai NKL lygoje. Taip pat 2009–2010 m. sezone T.Maželis yra žaidęs aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje, kur atstovavo Klaipėdos „Neptūnui". Penkerius metus jis žaidė už „Klaipėdos Nafta-Universitetas" (NKL) komandą.

 

Su komanda atsisveikino 4 žaidėjai ir papildė 5 naujokai. Simos Ulvikienės nuotr.

 

     Kaip pasakojo žaidžiantysis komandos treneris Audrius Mineikis, šiame sezone pats sieks daugiau dėmesio skirti trenerio darbui.

     „Šiame sezone treneris labai mažai žais. Šis sezonas pereinamasis, po truputį sieksime, kad treneris būtų vien tik treneris", – pasakojo Sporto centro direktorius V. Liutikas, pasidžiaugęs, kad treneris nuo šiol dirba pagal darbo sutartį ir gauna stabilų atlyginimą.

     Anot krepšinio komandos atstovų, siekis, kad komandoje žaistų daugiausia Klaipėdos rajono ir Gargždų vyrai, išliko.

     „Nelabai pakito proporcijos nuo pernai metų. Gargždiškius pakeitė kiti gargždiškiai, klaipėdiečius – klaipėdiečiai", – dėstė A.Linkauskas.

     „Manome, kad 75 proc. yra rajono ir Gargždų žaidėjai", – pridūrė V.Liutikas.

 

     Siekis – patekti į aštuntuką

     Praėjusių metą siekį įgyvendinusi komanda šiemet nekelia aukščiausių tikslų.

     „Norime patekti į aštuntuką, bet kamuolys apvalus..." – sakė „Gargždų SC" komandos treneris.

     V.Liutikas pritarė, kad šiemet nėra tikslo laimėti ir patekti į aukštesnę – NKL lygą. Jo teigimu, net ir turima infrastruktūra būtų nelabai tinkama šiai lygai.
     „Jeigu taip susiklostytų situacija, galvotume. Bet pagrindinis mano, kaip vadovo, tikslas – kad būtų pilnos tribūnos, o jos tokios bus, kai bus pergalių", – siekius atskleidė V.Liutikas.

     Anot trenerio A.Mineikio, pasirengimas, kuris prasidėjo dar rugpjūčio 24 dieną, nebuvo itin sklandus: „Rinkome žaidėjus, buvo ir traumų, ieškojome vėl".
     Anot jo, praėjęs sezonas leido pajusti komandos „susiklijavimą", tačiau pernykštis sezonas, jo manymu, nebuvęs itin sunkus ir šiemet laukia daug atkaklesnės kovos.

     Įtemptesnis A divizione bus ir varžybų tvarkaraštis – kiekvieną savaitę krepšininkų lauks po dvejas varžybas: vienerios – namie, kitos – išvykoje. Pasirengimo etape komanda treniruojasi 4 kartus per savaitę, tačiau sezono metu šį krūvį planuoja truputį sumažinti.

 

RKL A diviziono komandos

 

     Pasiteiravus, ką Natural Pharmaceuticals-RKL A divizione įvardintų kaip lyderius, Gargždų komandos atstovai buvo vieningi ir tarp favoritų išskyrė „Tauragė KK", Kauno „Atletas-LSU", taip pat Klaipėdos „LCC tarptautinis universitetas" komandas.

     Įdomu tai, kad spalio 22 d. 19 val. Tauragėje startuosiančio RKL A diviziono kovas pradės būtent „Gargždų SC" komandos akistata su „Tauragės KK" komanda, o spalio 23 d. 19 val. krepšininkai namuose jėgas išbandys su Kauno „Atletas-LSU" ekipa.

 

     Naujovė – bilietai ir transliacijos

     Be pasikeitimų komandos sudėtyje, gargždiškiai susidurs ir dar su keliomis naujovėmis.

     Viena iš svarbiausių, kurią turėtų žinoti kiekvienas krepšinio mėgėjas, – nuo šiol varžybų stebėjimas bus mokamas.

     „Turime Tarybos sprendimą, kuriuo patvirtinta, kad nuo šio sezono krepšinio varžybos kainuos 1,5 euro visiems, išskyrus vaikus nuo 12 iki 18 metų, ir studentus, kuriems varžybos kainuos vieną eurą. Vaikams iki 12 metų, neįgaliesiems ir pensininkams varžybos bus nemokamos", – įkainius pristatė V.Liutikas.

     Taip pat bus galima įsigyti ir abonementus. Kaina krepšinio sezonui sieks 18 eurų, vaikams nuo 12 iki 18 metų – 12 eurų. Visus patvirtintus įkainius galite rasti ČIA.

     Pasiteiravus, ar nepakenks bilietų atsiradimas krepšinio populiarinimui, Sporto centro direktorius įsitikinęs, kad tai tik simbolinis, prevencinis mokestis.

     „Kas ėjo, kam buvo įdomu, tas ir eis", – minčiai pritarė A.Linkauskas.

     Dar viena naujovė RKL lygoje – pagrindines varžybas transliuos DELFI televizija.

 

     Pritraukė daugiau rėmėjų

     Be Savivaldybės skirtų lėšų, šiemet „Gargždų SC" komanda džiaugiasi gausesnėmis rėmėjų pajėgomis.
     „Krepšinio komandos pagrindiniai rėmėjai yra UAB „Hidrostatyba", UAB „Gargždų pramogos", UAB „Mars Lietuva", UAB „Laivas Venus", taip pat prisijungė UAB „EMSI" degalinė, UAB „Raineda", – vardijo komandos vadovas.
     V.Liutiko teigimu ir kiti rėmėjai, remiantys sporto centro veiklas, prisideda prie krepšinio komandos išlaikymo: „Mes padaliname lėšas pagal rėmėjų pageidavimus".
     Sporto centro direktorius atskleidė, kad šiemet krepšinis gyvens ne tik iš Savivaldybės biudžeto, bet 40 proc. sudarys ir rėmėjų lėšos. Savivaldybės tarybos sprendimu visam sezonui vyrų krepšinio komandos, moterų ir vyrų tinklinio komandų išlaikymui yra skirta 34 754 eur (120 tūkst. Lt).

     Šiame Natural Pharmaceuticals-RKL čempionate rungtyniaus 36 komandos: 16 – A divizione ir 20 – B divizione. Tai didžiausias komandų skaičius per pastaruosius 5 metus.

 

„Gargždų SC" komandos žaidėjai:

Aidas Viršilas

Andrius Mockus

Alvydas Grikpėdis

Giedrius Sakalas

Kęstutis Mačijauskas

Audrius Mineikis

Valentas Tarolis

Herkus Kumpys

Mantas Jonikas

Erikas Kaupaitis

Mantas Tomaševičius

Donatas Jonikas

Tadas Maželis

Tadas Poška

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 425 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,