Mano Gargždai



„Maisto banko“ vežimėlius noriai pildė ir Klaipėdos rajono gyventojai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

     Savaitgalį šalyje vykusi rudeninė „Maisto banko" akcija įrodė, kad gyventojai nėra abejingi skurstantiesiems. Geranoriškai buvo nusiteikę ir Klaipėdos rajono žmonės, kurie noriai pildė savanorių prekybinius vežimėlius. Pirminiais duomenimis, vargstantiesiems Klaipėdos rajone paaukota maisto už 3818 eurų. Iš viso gyventojai čia nupirko 4214 vienetų maisto produktų.


    Klaipėdos rajone prie akcijos buvo galima prisidėti dviejuose „Maxima" prekybos centruose Gargžduose ir „IKI" prekybos centruose Gargžduose ir Priekulėje.

    Pirminiais duomenimis, Gargžduose buvo paaukoti 3574 vienetai maisto produktų už 3234 eurus, o Priekulėje dosnūs gyventojai „Maisto banko" vežimėlius papildė 640 vienetų maisto produktų, kurių bendra vertė siekia 584 eurus.

    Akcijoje Klaipėdos rajone dalyvavo sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis", Klaipėdos rajono paramos šeimai centro, labdaros ir paramos fondo „Gargždų vaikų globos agentūra", taip pat Gargždų bei Priekulės socialinių paslaugų centrų savanoriai. Iš viso kilniam tikslui Gargžduose talkino 109, Priekulėje 16 asmenų.

    Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas" Klaipėdos regioninio padalinio programų koordinatorė Jolanta Poškaitė informavo, kad tradiciškai daugiausia buvo paaukota makaronų, kruopų, ryžių, aliejaus.
    „Jeigu lygintume su pavasario akcija, tai tiek Gargžduose, tiek Priekulėje buvo paaukota gausiau. Jeigu lygintume su rudeniu, tai šį kartą kiek mažiau buvo paaukota", – rezultatus Klaipėdos rajone reziumavo pašnekovė.


    Šalyje – rekordinis dosnumas

    Kaip skelbia akcijos organizatoriai, jubiliejinė „Maisto banko" akcija pažymėta aukštais žmonių dosnumo rezultatais. Sekmadienio ryto duomenimis, savaitgalį apsipirkdami Lietuvos geradariai paaukojo maisto už 329 tūkst. eurų. Tai – antras geriausias visų laikų „Maisto banko" akcijos rezultatus.

    406 šalies parduotuvėse nepasiturintiems maisto paaukoti prašę savanoriai per dvi dienas surinko 372 tūkstančiu vienetų įvairių ilgai negendančių maisto produktų. Nors tradiciškai dažniau aukotos kruopos, makaronai, miltai, geradariai labdarai kiek daugiau nupirko sausų pusryčių, arbatos, šokolado ir kavos.

    „Maisto banko" akcijos organizatoriai suskaičiavo, kad labdarai maisto aukojo 136 tūkstančiai žmonių, vidutiniškai labdarai išleidę apie pustrečio euro.
Paaukotas maistas suvežtas į „Maisto banko" ir bendradarbiaujančių socialinių organizacijų sandėlius, kur surūšiavus bus parengtas dalinti. Tikimasi, kad iki Kalėdų šis maistas pasieks apie 90 tūkst. nepasiturinčių šeimų visoje Lietuvoje.

    „Maisto banko" akcijos organizatoriai dėkoja maisto aukojusiems geradariams, savanoriams ir rėmėjams.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 180 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,