Mano Gargždai



Šiaurės šalių bibliotekų savaitė neaplenkė „Kranto“ mokyklos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos nuotr. Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos nuotr.

     Lapkričio 9-15 dienomis praūžė kasmetinė Šiaurės šalių bibliotekų savaitė. Tai skaitymo iniciatyva suburianti bendram skaitymo džiaugsmui daugybę žmonių. Ši iniciatyva Šiaurės šalyse rengiama 19-tą, Baltijos šalyse – 18-tą kartą. Kasmet į šią iniciatyvą įsitraukia daugiau nei 2000 institucijų. Tai reiškia, kad dešimtys tūkstančių vaikų ir suaugusiųjų tuo pačiu metu 11 skirtingų šalių ir autonominių sričių Šiaurės ir Baltijos šalių regione klausosi to paties skaitomo teksto. Kiekvienais metais Šiaurės šalių bibliotekų savaitė atspindi ir tam tikrą temą, šių metų tema buvo draugystė.


     Šiaurės šalių bibliotekų savaitė neaplenkė ir Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos, kur bibliotekininkės V. Valaikės iniciatyva ištraukų skaitymas buvo integruotas į keletą pamokų.

     Su 2c ir jos mokytoja Jolanta Gilvonauskiene skaitėme ištrauką iš Maria Parr knygos „Vaflinė širdelė", kalbėjome apie draugystę, jos svarbą, sakėme komplimentus savo geriausiam klasės draugui bei rašėme draugystės receptą. O 3d klasėje (mokytoja Vilma Stonkienė) kvepėjo blynais, mat greta ištraukos skaitymo ir pokalbių apie draugystę buvo kepamos ir ragaujamos vaflinės širdelės.

     5b klasės mokinukai lietuvių kalbos pamokoje su Sigita Sičiūniene nagrinėjo H. K. Anderseno pasaką „Bjaurusis ančiukas", aiškinosi gerumo sąvoką, nusakė gero žmogaus savybes. Pristatė ir paaiškino namuose užrašytas patarles, posakius apie gerumą, nuoširdumą, draugiškumą. Namų darbams kiekvienas gavo po Šiaurės šalių bibliotekų savaitės atvirlaiškį, ant kurio turės parašyti 2-3 nuoširdžius sakinius geriausiam klasės draugui. Pamokos tema buvo „Gera širdis didybės nežino", tad pamokos gale vaikai gamino širdeles, rašė į jas po žodį simbolizuojantį draugiškumą ir iš jų lipdė didelę draugystės širdį.

     8d klasėje skaitymai buvo integruoti į geografijos pamoką, kurios metu geografijos mokytoja A. Remeikienė pasakojo apie Šiaurės šalis, jų geografinius, kultūrinius, istorinius ir kt. ypatumus, 8d klasės mokinė Gabija Pališkytė pristatė Farerų salas, o bibliotekininkė V. Valaikė papasakojo apie Šiaurės šalių bibliotekų savaitę ir pakvietė garsiam Marjun Syderbø Kjelnæs knygos „Rašyk smėlyje" ištraukos skaitymui. Pamokos gale kiekvienas mokinys smėlyje rašė po žodį, kuris jam labiausiai asocijuojasi su draugyste.

 

Renginių akimirkos – Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 216 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,