Mano Gargždai



Klaipėdos rajono apylinkės teisme lankėsi moksleiviai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono apylinkės teismo nuotr. Klaipėdos rajono apylinkės teismo nuotr.

     Praėjusią savaitę Klaipėdos rajono apylinkės teismas pakvietė Lapių pagrindinės mokyklos ir Gargždų socialinių paslaugų centro auklėtinius susipažinti su teismo darbu.

 

     Laikinai šiam teismui vadovaujanti Jurgita Grigonienė pasitiko mažuosius svečius, jiems papasakojo apie teismo veiklą, supažindino su teisėjo profesija.

     Ekskursijos po teismą metu auklėtiniai apžiūrėjo teisėjo regalijas, teisėjo mantiją, teismo posėdžių sales, kuriose nagrinėjamos civilinės ir baudžiamosios bylos, nepilnamečių apklausos kambarį, laikymo sulaikymo kameras.

     Teismo darbuotojų inscenizuotame teismo procese jaunieji lankytojai pabuvo ir teisėju, ir įtariamuoju, ir liudytoju. Vaikai vienbalsiai pritarė, kad geriau nenusižengti ir nepažeisti įstatymų. Jie domėjosi nepilnamečių administracine ir baudžiamąja atsakomybe – kada asmuo atleidžiamas nuo atsakomybės bei kokiais atvejais skiriama laisvės atėmimo bausmė. „Bausmė turi nesužlugdyti žmogų, o jį pamokyti, pataisyti, todėl laisvės atėmimas ne visada yra tinkamiausia priemonė auklėjimo tikslams pasiekti", – sakė J. Grigonienė.

     Susitikimo pabaigoje teismo vadovė palinkėjo jiems užaugti dorais Lietuvos piliečiais, gerai mokytis ir sėkmingai siekti norimos profesijos. Moksleiviai padėkojo pirmininkei už suorganizuotą vizitą, atsakymus į klausimus ir įteikė teismo vadovei savo sukurtas dovanėles.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 722 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,