Mano Gargždai



Apie valstybės garantuojamą teisinę pagalbą – susitikimuose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos misija – užtikrinti valstybės paramos teikimą žmonėms dėl socialinės padėties neįgalintiems realizuoti savo teisių į teisminę gynybą, kad kiekvienam būtų sudaryta galimybė lygiai ir vienodai siekti teisingumo. Tarnyba, siekdama tinkamo valstybės garantuojamos teisinės pagalbos įstatymo įgyvendinimo, visuomenės informavimo apie valstybės garantuojamą teisinę pagalbą bei tarpinstitucinio bendradarbiavimo stiprinimo, šių metų gruodžio 15 d. organizuoja susitikimus su Klaipėdos rajono savivaldybės teisės, socialinių reikalų, vaikų teisių, jaunimo reikalų specialistais, seniūnais, bendruomenių atstovais ir gyventojais.

    

Susitikimų tikslas – informuoti specialistus ir gyventojus apie valstybės garantuojamos teisinės pagalbos teikimo ypatumus, smurtiniais nusikaltimais padarytos žalos kompensavimo sąlygas, teisinės pagalbos gavimo sąlygas ir tvarką kitose ES valstybėse narėse ir Norvegijoje vaikų ir suaugusiųjų išlaikymo bei kitais klausimais, atsakyti į praktikoje kylančius klausimus, aptarti tarpinstitucinio bendradarbiavimo poreikius ir galimybes. Susitikimuose Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos direktorė Anželika Banevičienė pristatys:

   pirminės valstybės garantuojamos teisinės pagalbos teikimo ypatumus (konsultacijos ir patarimai teisiniais klausimais);

   antrinės valstybės garantuojamos teisinės pagalbos teikimo ypatumus (advokato gynyba ar atstovavimas teisme, procesinių dokumentų parengimas ir bylinėjimosi išlaidų atlyginimas);

   kur ir kokia tvarka kreiptis dėl teisinės pagalbos gavimo Klaipėdos rajone;

   smurtiniais nusikaltimais padarytos žalos kompensavimo sąlygas;

   valstybės apmokamos teisinės pagalbos gavimo sąlygas ir tvarką kitose ES valstybėse narėse ir Norvegijoje:

       - vaikų ir suaugusiųjų išlaikymo klausimais,

       - kitais klausimais;

       - atsakys į klausimus kylančius praktikoje.

            

Gruodžio 15 d. susitikimai

11 val. Susitikimas su Klaipėdos rajono teisės, socialinės paramos specialistais, socialiniais darbuotojais, vaiko teisių specialistais, jaunimo reikalų koordinatoriais, seniūnais, socialines paslaugas teikiančių NVO atstovais.

15 val. Susitikimas su gyventojais, seniūnaičiais, bendruomenių atstovais Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje (Klaipėdos g. 15, 96135 Gargždai).

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 218 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,