Mano Gargždai



Moksleiviai dovanėlėmis nudžiugino senelius

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Visą gruodžio mėnesį Šiūparių pagrindinės mokyklos mokiniai kruopščiai ruošė atvirukus seneliams. Kitaip nei visada, šiais metais mokyklos mokinių taryba nusprendė atvirukus nešioti ne tik Šiūparių, bet ir Medsėdžių kaimo seneliams.

 

Moksleiviai dovanojo atvirukus ir kalendorius, kurių buvo išdalinta apie 40. Ypač daug prie šios gražios akcijos prisidėjo dailės ir technologijų mokytoja S. Šmitienė.

Visi 5-10 klasių mokiniai taip pat prisidėjo prie akcijos įvykdymo: klijavo, pjaustė, dovanas išnešiojo. Kiekvienas senelis ir močiutė padėkojo už sveikinimus ir dovanas: vieni – saldumynais, kiti pasiūlė prisėsti ir išgerti karštos arbatos, treti palydėjo nuoširdžia šypsena ir gražiausiais linkėjimais mokyklai ir mokiniams. Visiems tai buvo didelė staigmena, nes tam jie nebuvo pasiruošę ir nesitikėjo nieko panašaus gauti.

Tai – abipusė nauda tiek jaunuoliams, tiek senoliams. Mokiniai tampa jautresni, o senelių kasdienybė šiek tiek praskaidrinama jaunatvišku šurmuliu: jie turi su kuo pasikalbėti, papasakoti tiek savo problemas, tiek savo džiaugsmus.

Mokyklos direktorės A. G. Lučinskienės paklausus, kokią naudą mokiniams ir seneliams duoda tokia socialinė veikla, ji tvirtino, kad vieniši žmonės, gaudami tokias dovanas, galvoja, jog yra prisimenami jaunosios kartos, pasakius gražius žodžius, jie pasijaučia laimingesni.

Visa tai darėme iš geros valios, ne dėl to, kad gautume kažką atgal, o dėl to, kad senelių gyvenimas šiek tiek praskaidrėtų nuo vienatvės, liūdesio, ligų, dėl kurių jis ne retam tampa nemielas. Tikimės, kad mums pavyko praskaidrinti senjorų kasdienybę.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 394 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,