Mano Gargždai



Nauji metai – darbai tęsiasi

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Džiugi žinia doviliškiams ir visiems besidomintiems etnokultūra – pradedamas vykdyti projektas „Dovilų kultūros centro kapitalinio remonto darbai". Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Džiugi žinia doviliškiams ir visiems besidomintiems etnokultūra – pradedamas vykdyti projektas „Dovilų kultūros centro kapitalinio remonto darbai". Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

     Senieji metai nukeliavo su nemenku atliktų darbų bagažu, o 2016 jau šaukia pradėti naujus darbus ir pabaigti kai kuriuos, kuriems 2015 neužteko lėšų ar laiko. Apie tai – Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

 

     Taigi, šiuo metu baigiami įgyvendinti Girkalių kultūros namų modernizavimo darbai pagal gautą finansavimą iš Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo, kurio bendra vertė 225,6 tūkst. Eur. Iš jų LAAIF skirta suma per 211 tūkst. Eurų ir savivaldybės prisidėjimas 14,6 tūkst. Eur. Rangos darbų konkursą laimėjo UAB „Tilta". Projekto įgyvendinimo metu apšiltinti, sutvarkyti fasadai, stogas, įrengta nuogrinda aplink pastatą. Įrengtas pirmo aukšto grindinis šildymas, o antrajame aukšte sumontuoti radiatoriai. Papildomai apie 29 tūkstančius eurų iš savivaldybės biudžeto lėšų buvo skirta salės perdangos remontui ir vamzdynų paklojimui po pirmo aukšto grindimis.

     Kadangi be pastato vidaus apdailos nebūtų galima eksploatuoti pastato, Klaipėdos rajono savivaldybės taryba Girkalių kultūros namams skyrė dar apie 470 tūkst. eurų iš Savivaldybės biudžeto papildomų lėšų. Jau parengtas Girkalių kultūros namų rekonstravimo projektas, Projektą vykdė UAB „Panprojektas". Nupirkti Rangos darbai ir jau 2016 metų sausio pabaigoje planuojama pasirašyti sutartį. Numatyta atlikti viso pastato vidaus apdailą, perplanuoti patalpas, įrengti sanitarinius mazgus, įrengti keltuvą neįgaliesiems. Biblioteką planuojama įrengti pirmame aukšte, šiame pastate įsikurs ir medicinos punktas, pagrindinę veiklą vykdys Girkalių kultūros centras. Patalpomis naudosis ir Girkalių bendruomenė. Bus sutvarkyta aplinka: sutvarkytas privažiavimas, įrengta automobilių stovėjimo aikštelė. Taigi, Kretingalės seniūnijoje Girkaliuose tai didelis modernizavimo projektas, kurio dėka gyventojai turės galimybę gauti kokybiškas kultūros paslaugas puikioje aplinkoje.

     Ką tik baigti vykdyti Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo finansuojami Ketvergių pagrindinės mokyklos modernizavimo darbai. Projektui buvo skirta virš 239 tūkst. eurų. Iš jų LAAIF lėšos – 220,6 tūkst. Eur., SB lėšos – 17,5 tūkst. eurų. Darbus vykdė statybinė įmonė UAB „Lankstinys". Už šias lėšas apšiltinti ir sutvarkyti fasadai, stogas, įrengta nuogrinda aplink pastatą, Įrengtas šildymas, sumontuota katilinė. Kadangi vykdant projektą klimato kaitos specialiosios programos lėšomis nenumatyti vidaus apdailos darbai, jiems savivaldybė iš biudžeto papildomai skyrė apie 31 tūkst. Eur. Už šiuos pinigus buvo perdažytos sienos, lubos, nugriauti pečiai, sutvarkytos grindys. Šiluminės trasos įrengimas kainavo virš 17 tūkst. eurų Savivaldybės lėšų, už juos įrengta šildymo trasa nuo katilinės iki mokyklos. Manau, kad Dovilų seniūnijos gyventojų vaikai, lankantys Ketvergių mokyklą, turi ne prastesnes ugdymo sąlygas negu miesto moksleiviai.

     Dar 2015 m. gruodžio mėn. pradėti vykdyti „Sveikatos netolygumų mažinimas Klaipėdos r. sav. diegiant jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų teikimas" projekto statybos darbai tęsis ir 2016 metais. Rangos darbus vykdo UAB „Lankstinys". Bus suremontuotos dvi patalpos Priekulėje, buvusiuose kultūros namuose ir dvi patalpos Veiviržėnuose mokyklos bendrabučio pastate (atlikti sienų ir lubų apdailos darbai, pakeistos durys patalpose), kuriomis naudosis jaunimas. Prie mokyklos bus įrengti treniruokliai (11 vnt.). Rangos darbams skirta ES lėšų 7,1 tūkst. eurų ir Savivaldybės biudžeto lėšų 8,6 tūkst. eurų, treniruokliams pirkti skirta 6.936,53 eurų ES lėšų.

     Projektui „Atviro darbo su jaunimu plėtra Gargždų mieste" gargždiškių vadinamame Pergalės parke projektavimui ir rangos darbams skirta apie 135 tūkstančius eurų. Baigiamas rengti techninis projektas. Projektuoja „Panevėžio miestprojektas". Gavus leidimą statybai bus perkami rangos darbai. Numatyta suremontuoti darbui su jaunimu skirtas patalpas, esančias adresu Klaipėdos g. 74 (anksčiau buvo karinis komisariatas), vietoje garažo (buvusio karinio komisariato kieme) bus įrengta patalpa su kūrybine dirbtuve, prijungtas vanduo. Numatyta pastatyti vasaros estradą su šokių aikštele ir suoliukais žiūrovams, įrengti takus, treniruoklių aikštelę su 9 treniruokliais, sumontuoti dviračių stovus, įrengti apšvietimą. Treniruokliams skirta apie 16 tūkst. eurų. Visa tai turėtų būti įgyvendinta iki 2016 m. rugpjūčio mėn.

     Džiugi žinia doviliškiams ir visiems besidomintiems etnokultūra – pradedamas vykdyti projektas „Dovilų kultūros centro kapitalinio remonto darbai". Techninį projektą parengė UAB „Projektų Rengimo Centras" dar 2011 metais. Šiuo metu perkami Rangos darbai. Jiems numatyta 310 tūkst. Eur. SB lėšų. Planuojama pakeisti ir apšiltinti stogą, pakeisti medinę perdangą, apšiltinti fasadus, įrengti nuogrindą, pakeisti elektros instaliaciją, įrengti priešgaisrinę ir apsauginę signalizacijas, sutvarkyti šildymo ir vėdinimo sistemas, atlikti vidaus apdailos darbus. Darbus planuojama atlikti per 2016 metus.

     Paminėjau tik nedidelę baigiamų ir pradėtų 2016 metais darbų dalį. Taigi, metų pradžia rodo, kad Klaipėdos rajono gyventojų šiais metais laukia dar nemažai gerų pokyčių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 260 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,