Mano Gargždai



Knygas rekomenduoja Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos bibliotekininkė

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Knygų viršeliai. Knygų viršeliai.

     Prie knygų skaitymo skatinimo iniciatyvos prisijungia vis daugiau mėgstančiųjų skaityti. Šįkart svetainės rubriką „Dalinuosi" papildė Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos bibliotekininkės Astos Januškienės rekomendacijos.


Elizabeth Berg „Pašnekesiai prieš miegą".

Knyga, išsiskirianti iš kitų teikiama ramybe, šiluma ir šviesa, nors vaizduojama istorija skaudi ir beviltiška. Ką kalbėti ir veikti su artimu žmogumi, kuriam liko suskaičiuotos dienos? Manau, vietų, kur norėsis sustoti ir pamąstyti, ras moterys, kurios patyrė tikrą draugystę, nerimą dėl savo ir kitų sveikatos, šeimyninių problemų, kurios moka užjausti ir iki gelmės išgyventi džiaugsmą ar liūdesį, – vadinasi, visos...


Rachel Joyce „Neįtikėtina Haroldo Frajaus kelionė"

Ir man pažįstamas skaitytojo mėgėjo sutrikimas, kai susipainioja skaitytos istorijos ir vardai. Tikiu, kad šita istorija išliks ilgam, nes tai net ne skaitymas – tai kelionė kartu į praeitį ir į save, kartu skaudanti širdis ir nutrintos kojos, kartu iš naujo susipažįstama su pasauliu, su žmonėmis – tokiais skirtingais ir kartu lyg jau matytais, sutiktais. Ir negali padėti knygos, nes kelionė nutrūks, o laiko nebėra. Ar vertėjo tiek vargti, kai šalia zujo automobiliai, autobusai, traukiniai, kai nebežinai – kelionės tikslo labiau lauki ar bijai... Kviečiu atidėti visa kita ir nueiti kelią kartu su Haroldu Frajumi.

 

     Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi".

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 253 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,