Mano Gargždai



Pažadą „pradėsiu sportuoti“ išpildykite šokių pamokoje

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Per 4 mėnesius šokių abėcėlės išmoks visi. Šokių studijos nuotr. Per 4 mėnesius šokių abėcėlės išmoks visi. Šokių studijos nuotr.

     Prasidėjus naujiems metams, ant popieriaus arba mintyse susidarome siekių ar pažadų, kuriuos tikimės įgyvendinti šiais metais, sąrašus. Visi, kurie pareiškė, kad pradės sportuoti arba išmoks šokti, šį pažadą galės įgyvendinti jau netrukus. Sausio 27 d. (trečiadienį) 18.30 val. Gargždų „Minijos" progimnazijos aktų salėje vyks nemokama Lotynų Amerikos šokių pamoka. Į ją kviečia profesionalūs šokių studijos „Svajonė" treneriai Alvydas Soraka ir Ineta Sair, jau trečius metus mokantys gargždiškius ir Klaipėdos rajono gyventojus šokio paslapčių.


     Per 4 mėnesius šokių abėcėlės išmoks visi

     Kiekvienas nori rasti sau patinkantį laisvalaikio praleidimo būdą. Vienas iš variantų, suteiksiantis galimybę ne tik smagiai praleisti vakarus, bet ir pasportuoti, sutvirtinti kūną – šokių treniruotės. Neturintiems poros arba norintiems šokti vieniems skirta solo latino programa, o pageidaujantiems šokti poromis – pramoginiai šokiai.

     Mokytojas A.Soraka teigė, kad pramoginių porinių šokių programoje labiau orientuojamasi į Lotynų Amerikos šokius, nes praktikoje juos yra lengviau pritaikyti. Visgi žmonių pageidavimu mokoma suktis ir Vienos valso žingsniu, siūloma išmokti aistringojo tango pagrindų.

     „Tai, ko mes pagal pasaulinę programą mokome, yra įveikiama bet kokio amžiaus žmonėms. Jeigu tik asmuo pats nori ir lanko repeticijas, jis po 4 mėnesių 100 proc. išmoks šokių abėcėlės", – sakė buvęs sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra" šokėjas ir kapitonas A.Soraka.


     Organizuoja šokių vakarus

     Šokių mokytojai, jau daugelį metų mokantys suaugusiuosius, teigė, kad jų tikslas – suteikti šokių pagrindus, kad vakarėlyje ar kitokioje aplinkoje žmogus galėtų laisvai judėti pagal grojamą muziką.

     „Išmokti žingsnelį yra viena, bet suprasti ir mokėti pritaikyti reikiamoje vietoje – kitas dalykas", – sakė treneris.

Šokių vakaras.

 

     Jis atskleidė, kad tam, jog žmonės gebėtų tai padaryti ir turėtų progą pabendrauti, yra organizuojami šokių vakarai.

     „Kviečiame į pramoginius šokių vakarus Klaipėdoje. Gargždiškiai atvažiuoja pirmieji ir išvažiuoja paskutiniai. Reiškia, žmonėms patinka – taip turi galimybę ir pramogauti, ir tobulėti", – sakė šokių mokytojas.


     Senjorė – pavyzdys kitiems

     Anot A.Sorakos, šokti gali visi, o amžius nėra rodiklis. Geriausiu pavyzdžiu visiems svajojantiems išmokti šokti galėtų būti šokių treniruotes lankanti gargždiškė senjorė Liucija.

     „Moteris šoka dvi repeticijas: ir su pradedančiaisiais, ir su jau ilgiau lankančiaisiais. Kartu mes demonstruojame šokių žingsnelius ir kitiems besimokantiesiems. Liucija sakė, kad išmokti šokti buvo jos gyvenimo svajonė", – pasakojo A.Soraka, pridūręs, kad senjorė pavyzdingai lanko visas repeticijas.

     Pasak trenerių, visada atsižvelgiama į lankančiųjų poreikius – treniruotės gali būti vedamos dinamiškiau ar lėčiau. Bijantys ar abejojantys dėl savo galimybių visada gali konsultuotis su mokytojais prieš ar po repeticijų. Pageidaujantys gali lankyti ir individualias šokių pamokas.

     Taip pat šokių studijos „Svajonė" mokytojai gali individualiai sukurti ir vestuvinių ar kitokių šokių choreografinius pastatymus.


     Kviečia pasinaudoti galimybe

     Profesionalūs šokėjai nuoširdžiai kviečia visus išmokti šokti.

     „Jeigu viduje kažkur kirba noras, tai galite pasinaudoti proga, kol ji yra. Kad paskui nereikėtų sakyti: „Noriu, bet nebėra kur", – kvietė A.Soraka.

     Prisijungti kviečiami ir tie, kurie galbūt jau anksčiau bandė šokti, tačiau neturėjo galimybių tęsti treniruočių.

 

Išsamesnė informacija – internetinėje svetainėje www.sokiustudija.lt
Tel. 8 698 15711
El.paštas

 

Šokių studijos „Svajonė" veiklos akimirkos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 138 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,