Mano Gargždai



„Kranto“ moksleivės dalinasi perskaitytų knygų apžvalgomis

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Knygų viršeliai. Knygų viršeliai.

Drauge su Klaipėdos rajono mokyklų bibliotekininkais tęsiame knygų skaitymo skatinimo iniciatyvą. Šįkart svetainės rubriką „Dalinuosi“ papildė „Kranto“ pagrindinės mokyklos moksleivių mintys.

 

Anna Frank „Dienoraštis“

„Stebuklas, kad dar neatsisakiau visų savo vilčių – juk jos juokingos ir neįgyvendinamos. Laikausi jų įsikibusi, ir, nepaisydama aplinkybių, tikiu, kad žmogaus širdis iš prigimties gera“. Ar galėtumėte patikėti, kad šiuos žodžius pasakė ne koks ilgą gyvenimą nugyvenęs ir daug visko matęs suaugęs žmogus, o penkiolikmetė mergaitė?

„Dienoraštis“ yra žiauri, bet tuo pačiu ir nuostabi istorija apie žydų – Anos ir jos šeimos – gyvenimą per holokaustą. Paauglė matė griūvantį pasaulį bei blogąją žmogaus prigimties pusę, tačiau tikėjo ateisiant šviesias dienas.

Ši knyga yra puikus aklos neapykantos, jos padarinių bei vidinės stiprybės pavyzdys. Nors Ana neišgyveno iki brandos metų, bet iš jos trumpo gyvenimo galima labai daug pasimokyti.

Solveiga Danielkutė, 8d klasė

 

Jennifer Echols „Deginant tiltus“

„Mums patinka peržengti ribas...Bet kur ta galutinė?“ Knyga, suteikianti vilties bei ryžto. Įrodanti, kad kiekvieną, net ir didžiausią klaidą galime ištaisyti, jei nuoširdžiai to trokštame.

Knygoje pasakojama apie maištaujančią septyniolikmetę merginą Megę. Jos maištas peržengia ribą, ir Megė įkliūva į jauno policininko Džono gniaužtus. Ar Megė sugebės įvykdyti bausmę nepalūžusi? Sužinosite, jei perskaitysite knygą „Deginant tiltus“.

Erika Dargužytė, 7b klasė

 

Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu  ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi“.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,