Mano Gargždai



Kuriamos sąlygos sportuoti visame rajone

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Apie sporto aikštynus, aikšteles, jų būklę, poreikius ir perspektyvas kalbamės su Administracijos direktoriaus pavaduotoju Česlovu Banevičiumi.

 

Kiek ir kokiems lauko ir vidaus sporto infrastruktūros objektams panaudota lėšų 2015 m.?

Pernai baigti įrengimo darbai universalios dirbtinės dangos futbolo aikštelėje Priekulėje už 28 tūkst. 600 eurų, sanitarinių patalpų įrengimo darbai modernizuotame Gargždų „Minijos“ progimnazijos sporto aikštyne, − tam skirta 16 tūkst. 600 eurų, atnaujintas aikštelių sporto inventorius visose seniūnijose – panaudoti 6203 eurai.

 „Kranto“ pagrindinės mokyklos šaudyklos-maniežo sutvarkymui ir pritaikymui sportui skirta 7300 eurų. Už šią sumą  vykdyti projektavimo darbai. Už 2896 eurų įsigytos 2 švieslentės „Kranto“ pagrindinėje mokykloje ir Veiviržėnų gimnazijoje. Atliktas stogo remontas Policijos sporto salėje už 3777 eurus.      

Skirstant lėšas pagal galimybes stengiamasi atsižvelgti į įvairaus amžiaus ir ne tik į populiariausias sporto šakas propaguojančių sportininkų ir visų sportuojančių gyventojų interesus, taip pat siekiama kokybiškas sąlygas sportuoti sukurti kiek įmanoma daugiau rajono vietovių, − ne vien rajono centre ar didesniuose miesteliuose.  

 

Universalios sporto aikštelės kaip tik sudaro galimybę sportuoti visiems pagal pomėgius. Iš viso Lietuvoje jų įrengta per 120. Kiek jų yra mūsų rajone ir ar pateisina visų sportuojančiųjų lūkesčius?

Universalios sporto aikštelės įrengiamos Lietuvoje jau nuo 2006 m. pagal Kūno kultūros ir sporto departamento vykdomą investicinį projektą, kurio tikslas – sutvarkyti ir pagerinti mokymo įstaigų sporto infrastruktūrą bei sudaryti sąlygas vietos bendruomenėms aktyviai leisti laisvalaikį. Kol kas mūsų rajone įrengtos trys universalios sporto aikštelės: Priekulėje prie mokyklos ir Doviluose bei Kretingalėje – viešose erdvėse. Žinoma, įrengtos aikštelės suaktyvina jaunimą ir kitus sportuojančius žmones, kai kuriuos ir paskatina sportuoti, taip pat ir dalyvauti varžybose. Kretingalėje aikštelė įrengta jau prieš porą metų, Doviluose – tik pernai. Tačiau ir Doviluose, kaip ir Kretingalėje, aikštele, kurios teritorijoje galima žaisti ir futbolą, ir krepšinį, ir tinklinį, ir netgi lauko stalo tenisą, labai aktyviai naudojamasi. Yra taip pat ir lauko treniruoklių, vaikų žaidimo aikštelės. Į Dovilų aikštelę atvyksta pasportuoti žmonių iš Gargždų ir netgi iš Klaipėdos. Tačiau visiems vietos užtenka, kad būtų galima ramiai atsikvėpti – tarp vietos gyventojų jau kilo idėja įkurti šalia lauko kavinę. Doviluose dar trūksta pėsčiųjų tako ir daugiau apšvietimo, bet tikimės, kad šiemet jis bus įrengtas.

Taigi, atsiranda poreikis rengti tokias aikšteles ir kitose rajono gyvenvietėse.

 

Kur dar jas yra planuojama įrengti? Kiek kainuoja jų įrengimas? 

Šiais metais pradėti rengti universalių sporto aikštelių projektai Slengiuose, Dituvoje ir Plikiuose. Universalios aikštelės įrengimo vertė yra apie 58 tūkst. eurų. Valstybė investuoja apie pusę šios sumos į pačios aikštelės įrengimą, savivaldybė finansuoja ir įrengia aikštelės pagrindą bei apšvietimą.

 

Vienas iš svarbių šiais metais įgyvendinamų projektų – Gargždų sporto mokyklos stadiono bėgimo takų ir lengvosios atletikos sektoriaus aikštelių dangos keitimas. Papasakokite apie jį.

Šio projekto pagrindinis uždavinys – užtikrinti rajono sportininkams ir kitiems sportuojantiems rajono gyventojams saugią ir higienos normas atitinkančią sportavimo aplinką. Kokybiškos dangos šiuolaikiniuose sporto aikštynuose – yra vienas svarbiausių kriterijų saugiai treniruojantis ir organizuojant varžybas. Gargždų sporto mokyklos aikštyne kiekvieną darbo dieną sportuoja 300−420 vaikų. Taigi pagal šį projektą planuojama pakeisti stadiono bėgimo takų dangą, lengvosios atletikos sektoriaus krepšinio aikštelių ir šuolio į tolį sektorių dangą. Taip pat bus pakeisti vandens surinkimo latakai lengvosios atletikos sektoriuose. Iš viso tam reikalinga suma – daugiau kaip 362 tūkst. eurų, per 250 tūkst. tikimės gauti iš valstybės biudžeto. Šiuo metu pradėtos viešųjų pirkimų procedūros, planuojama sutarties trukmė – 5 mėn.

 

Ko palinkėtumėte visiems rajono sportininkams ir sportuojantiems rajono žmonėms artėjant šiltajam metų sezonui?

Kūno kultūra priklauso bendrai kultūros sričiai, todėl belieka tikėtis, kad viskuo, kas įrengta gyventojų labui mūsų rajone, bus aktyviai naudojamasi ir tausojama. Daug prie lauko sporto infrastruktūros kūrimo prisidėjo ir prisideda bendruomenės per savo projektus – ačiū joms.

Norėčiau visiems palinkėti kuo aktyviau leisti laiką lauke, gamtoje, draugijoje kartu sportuojant tam įrengtose aikštelėse ir aikštynuose!

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 426 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,