Mano Gargždai



Kurias dienas PSO yra paskelbusi oficialiomis atmintinomis?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) – tai Jungtinių Tautų Organizacijos padalinys, tarptautiniu mastu koordinuojantis visuomenės sveikatą, kovojantis su užkrečiamomis ligomis, organizuojantis pagalbos tiekimą ugdant nacionalines sveikatos apsaugos tarnybas ir kt.

Aštuonias datas PSO oficialiai yra paskelbusi atmintinomis ir joms skiria didelį dėmesį.

 

PSO – tai didžiausia tarptautinė sveikatos organizacija, kurios pagrindinis tikslas – siekti aukščiausio sveikatos lygio visose pasaulio valstybėse. Šiuo metu organizacijai priklauso 193 valstybės, tarp jų visos 185 Jungtinių Tautų narės. Lietuva tikrąja nare tapo 1991 metų lapkričio 25 dieną. Ji kartu su kitomis 52 valstybėmis, JT narėmis, priklauso PSO Europos regiono biurui.

PSO įkurta 1948 m. balandžio 7 d. Ši diena švenčiama kaip Pasaulinė sveikatos diena. Be jos, PSO skelbia dar apie 6 oficialias atmintinas sveikatos dienas bei 1 oficialią atmintiną sveikatos savaitę. Šios dienos ir savaitė yra pripažintos „oficialiomis“ ir būtent joms yra skiriamas didžiausias dėmesys.

 

Oficialios atmintinos dienos ir savaitė:

datos

 

Atmintinos dienos skirtos geriau informuoti planetos gyventojus apie pavojingas, grėsmingas gyvybei ligas (tuberkuliozė, maliarija, AIDS, hepatitai), priminti apie imunoprofilaktikos, kuri pripažinta efektyviausia priemone kovai su infekcinių ligų sergamumu, mirtingumu bei rimtomis komplikacijomis, svarbą visoms amžiaus grupėms: tėvams tai priminimas skiepyti vaikus, visiems – palaikyti asmeninę apsaugą nuo vakcinomis valdomų ligų visą gyvenimą.

PSO ragina kiekvieną visuomenės narį semtis žinių apie pavojingas užkrečiamąsias ligas, mokytis ir mokyti kitus saugoti savo, savo šeimos, bendruomenės, valstybės sveikatą ir gerovę.

     

Daugiau informacijos galima rasti:

http://www.who.int/mediacentre/events/official_days/en/

 

Pagal Pasaulio sveikatos organizacijos informaciją parengė Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vyr. specialistė Audronė Lavruvianec

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 132 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,