Mano Gargždai



Savivaldybėje apsilankė streikuojantys švietimo darbuotojai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

Pirmadienį Savivaldybėje lankėsi  Švietimo įstaigų profsąjungos Klaipėdos rajono susivienijimo atstovai iš visų 13 streikuojančių Klaipėdos rajono mokyklų (iš viso šalyje pirmadienį streikavo 151 švietimo įstaiga), su kuriais susitikime dalyvavo Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, jo pavaduotojai Ligita Liutikienė ir Česlovas Banevičius.

 

Su švietimo ir mokslo ministre Audrone Pitrėniene pirmadienį susitikę streikuojančių mokytojų atstovai sako, jog ministerija rado beveik pusę jų reikalavimams tenkinti reikalingos sumos, o likusių pinigų bus reikalaujama iš Vyriausybės.

Kol nebus rasta visa jų dabartiniams reikalavimams tenkinti reikalinga 12,8 mln. eurų suma, pedagogai žada tęsti streikus.

Klaipėdos rajono susivienijimo pirmininkė Birutė Vaičekauskienė teigė, kad apsisprendimą, kada nutraukti streiką, priima kiekvienos įstaigos kolektyvas, apie tai raštu pareikšdamas įstaigos vadovui. Kai streiką baigs visos įstaigos, tuomet bus sprendžiamas klausimas dėl apmokėjimo už streiko dienas.

Susitikime diskutuota apie tai, kodėl streikuoja daugiausia Vakarų Lietuvos švietimo įstaigos (tačiau, pavyzdžiui, Palangoje nestreikuoja nei viena įstaiga), kodėl profsąjunga yra nevienalytė ir yra keletas švietimo darbuotojus ir įstaigas vienijančių profsąjungų, kurių tikslai šiek tiek skiriasi.

Mokytojų teigimu, jų alga per pastaruosius keletą metų kyla labai nedaug. Nuo praėjusių metų rugsėjo – tik iki pusantro procento. Iki šiol nėra grąžinta netgi ta dalis, kuri buvo sumažinta krizės laikotarpiu. Mokytojai priversti dirbti per kelias mokyklas, dabartinė jų situacija tikrai neužtikrina oraus pragyvenimo.

Anot mero Vaclovo Dačkausko, šiuo metu nedidelės algos yra ir socialinių, ir kultūros, ir kai kurių kitų sričių darbuotojų, − jų kilimas turėtų būti sietinas su bendru ekonomikos kilimu. „Nepaisant to, sveikintina, kad švietimo darbuotojai drąsiai pareiškė savo teises, tikėkimės, kad iš valstybės biudžeto atsiras ir reikalinga 12,8 milijonų suma švietimo darbuotojų atlyginimas“, − sakė meras.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 364 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,