Mano Gargždai



Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokinių taryba – geriausia šalyje

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokinių tarybos atstovai. Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokinių tarybos atstovai.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija gali pelnytai didžiuotis – pirmą kartą Kaune vykusiuose Metų mokyklų apdovanojimuose Gargždų gimnazistai kėlė „Metų mokinių tarybos“ nugalėtojų statulėlę.

 

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokinių tarybą, taip pat ir jos prezidentą, pamačiusi apie vykstančius tokio pobūdžio rinkimus, suskubo pasiūlyti aktyvi mokinių tarybos narė Dominyka Ambroževičiūtė.

Lietuvos mokyklų apdovanojimų laimėtojai buvo pagerbti kovo 17 d. KTU „Santakos“ slėnyje vykusios moksleivių konferencijos „Up to You“ metu.

Iš viso šioje kategorijoje buvo nominuotos 9 mokinių tarybos iš visos Lietuvos. Geriausius rinko kompetentinga komisija, kurią sudarė: NFQ vykdantysis direktorius Mindaugas Venckus, KTU gimnazijos direktorius Tomas Kivaras, LMS atstovas Dominykas Sergūnas, LMP atstovė Dominyka Ginelevičiūtė, KTU atstovė Aurelija Naseckaitė, MTC vadovė Eglė Pranckūnienė. Papildomi balai buvo pridėti gausiausiai interneto vartotojų palaikytiems kandidatams.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos prezidentas Povilas Kelbauskis portalui mano-gargzdai.lt sakė, kad tokio nacionalinio lygio apdovanojimas, kuris yra, ko gero, pats didžiausias, kokiu gali būti įvertinta mokyklos savivalda, itin džiugina ir motyvuoja.

„Emocijos nuostabios! Gargždai turi labai didelį potencialą. Linkiu, kad ir kitais metais, kai jau baigsiu mokyklą, mokinių taryba ir toliau siektų tokio įvertinimo“, – iškart po apdovanojimų linkėjo P.Kelbauskis.

Atsiimti apdovanojimo keliavo šie Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokinių tarybos atstovai: Povilas Kelbauskis, Algirdas Mitrofanas, Vilius Lukošius, Mantas Škirman, Eimantas Jančiauskas, Gabija Gagilaitė, Gabrielė Gedvilaitė, Greta Baužytė, Dominyka Ambroževičiūtė.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos tarybą sudaro 55 moksleiviai. Praėjusiais metais mokyklos prezidento Povilo Kelbauskio dėka tarybos veikla tapo atviresnė, į ją įtraukiama ir atsakomybė suteikiama didesniam moksleivių skaičiui. Mokinių taryba 2015 metais džiugino ir ne vienu įgyvendintu renginiu, iniciatyvomis. Viena didžiausių – poilsio zonų vidiniame kiemelyje ir mokyklos viduje įrengimas. Taip pat praėjusiais metais gimnazija prisijungė ir aktyviai įsitraukė į Lietuvos moksleivių sąjungos veiklą.

Be „Metų mokinių tarybos“ nominacijos, apdovanojimai taip pat įteikti ir „Metų mokytojui“, „Metų moksleiviui“, „Metų mokyklai“, „Metų projektui“, „Metų mokyklos prezidentui“, „Metų pagalbininkui(-ei)“, „Metų būreliui“, „Metų išradėjui“.

Lietuvos mokyklų apdovanojimų tikslas – paskatinti visuomenės narius būti aktyvius, atrasti savo apdovanojimo nusipelniusius mokytojus ir moksleivius, įvertinti reikšmingus projektus, mokyklų būrelių pasiekimus. Šie apdovanojimai teikiami mokykloms ir jų bendruomenėms už pasiekimus 2015 metais. Apdovanojimų globėjas – Lietuvos Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 232 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,