Mano Gargždai



Susitikime su senjorais kalbėjo apie asmens tapatybės dokumentų svarbą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos apskrities VPK nuotr. Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Kovo 16 d. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus Klaipėdos rajono grupės specialistės Rita Stanislava Budrienė ir Irma Kuprelienė kartu su Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios policijos Prevencijos poskyrio vyresniąja specialiste Rasa Jonauskaite dalyvavo susitikime su Viliaus Gaigalaičio globos namų vadovais, socialiniais darbuotojais ir šių namų gyventojais.

 

Susitikimo tikslas buvo pristatyti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus – asmens tapatybės kortelę ir pasą, jų išdavimo tvarką. Pranešimo metu klausytojams buvo paaiškinta asmens dokumentų paskirtis, skirtumai, valstybės rinkliavų dydžiai už asmens dokumentų išdavimą. Gyventojams buvo aktuali prarastų dokumentų paskelbimo negaliojančiais ir naujų dokumentų gavimo tvarka. Globos namuose gyvena senyvo amžiaus ir negalią turintys asmenys, todėl juos domino valstybės rinkliavų už dokumentų išdavimą lengvatos, senjorus nudžiugino Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelės ir paso įstatymo naujovė – asmens tapatybės kortelės, išduotos asmeniui nuo 75 metų amžiaus galiojimo terminas – 20 metų. Globos namų darbuotojus domino galimybė priimti globos namų gyventojų prašymus asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų išdavimui atvykstant į globos namus su mobilia biometrinių duomenų registravimo įranga.

Prevencijos skyriaus vyresnioji specialistė papasakojo apie suaktyvėjusius telefoninius sukčius, būdus kaip nepatekti į jų pinkles. Akcentavo, kad negalima telefonu sakyti duomenų iš asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, banko kortelių ir elektroninės bankininkystės dokumentų.

Susitikimo pabaigoje visiems norintiems įteiktos atmintinės su informacija apie Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus Klaipėdos rajono grupės kontaktus ir darbo laiką. Susitikimo svečius klausytojai išlydėjo nuoširdžiais padėkos žodžiais ir plojimais.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 467 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,