Mano Gargždai



Bendruomenė kviečia Gargždus paversti žydinčiu miestu

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
 Miestiečiai kviečiami ne tik grožėtis, bet ir prisidėti prie akcijos. Lino Gruzdžio nuotr. Miestiečiai kviečiami ne tik grožėtis, bet ir prisidėti prie akcijos. Lino Gruzdžio nuotr.

Pavasarį Gargždų miesto bendruomenė pasitinka atsinaujinusi ir kviečia miestiečius prisijungti prie naujos iniciatyvos.

 

Gargždų miesto bendruomenė kovo 3-ąją, visuotinio susirinkimo metu, atsinaujino. Buvo perrinkta valdyba ir išrinktas naujas pirmininkas. Naująja Gargždų bendruomenės pirmininke išrinkta Violeta Gedgaudienė. Valdybą sudaro O. Jankauskas, I. Jonušaitė, R. Litvinaitė, S. Mažeikė, V. Čeledinas, Š. Vaičiulis ir R. Lukošius, pastarasis užėmė ir valdybos pirmininko pareigas. Su nauja jėga startuoja ir tęstinis bendruomenės projektas „ŽYDIM‘16“.

 

Laukia narcizų žiedų

Jau šį pavasarį Gargždų parke prie vaikų žaidimų aikštelės turėtų sužydėti didžiulė geltona narcizų jūra. Dar rudenį 3 arų plote buvo pasodinta 5 000 šių augalų svogūnėlių. Dabar su didžiuliu smalsumu laukiama kiekvieno saulės spindulio ir po žiemos besikalančių ryškių gėlių lapelių, o vėliau – ir žiedų. Šį grožį miestui dovanojo bendruomenės nariai.

Narcizai rudenį buvo sodinami tiesiai į pievą. Akcijos „Žydim“ metu bendruomenė nekuria naujų gėlynų, kuriuos vėliau reiktų prižiūrėti ar jie reikalautų papildomų lėšų. Jokių išlaidų priežiūrai! Nužydėjusios gėlės bus nupjaunamos kartu su žole. Augalas parinktas daugiametis, tad vienoje vietoje turėtų žydėti ne vienerius metus. Visų gyventojų bendruomenės nariai prašo nemindžioti ir neskinti šių gėlių parke.

 

Kviečia žydėti ryškiai

Miestiečiai kviečiami ne tik grožėtis, bet ir prisidėti prie šios tęstinės akcijos.

Vieno narcizo svogūnėlis bendruomenės nariams kainavo po 10 cnt. Gargžduose šiuo metu yra apie 15 000 gyventojų. Bendruomenė kviečia pasvarstyti: o jeigu kiekvienas skirtume nors po 1 eurą miestui puošti? Už kiekvieną eurą išeitų 10 narcizų svogūnėlių. Kitą pavasarį dar didesni parko plotai galėtų skendėti žieduose. Svarbus kiekvieno miestiečio indėlis. Bendruomenės nariai kviečia: apsodinkime pavasarinėmis gėlėmis visą parką!

Projektą „Žydim“ galima paremti pervedant pinigus į Gargždų miesto bendruomenės sąskaitą:

AB Swedbank

73000

LT347300010132115190

Organizacijos kodas 302251456

Taip pat galima skirti 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM).

 

Akcijos draugai – Gargždų seniūnija. Informaciniai rėmėjai – naujienų portalas mano-gargzdai.lt ir Klaipėdos rajono laikraštis ,,Banga".

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 263 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,