Mano Gargždai



Knyga „Vienuolis, kuris pardavė Ferrari“ gimnazistei atskleidė naudingų tiesų

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Knygos viršelis. Knygos viršelis.

Ką skaitote Jūs? Pasidalinkite savo įžvalgomis ir mintimis  skaitymo skatinimo rubrikoje „Dalinuosi“. Štai ką apie perskaitytą knygą rašo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistė Laura Dičiūnaitė.

 

Literatūra – tai rašytinio žodžio menas. Tai įvairiausių formų ir prasmių žodiniai kūriniai, galintys atskleisti pasaulio kultūros paveldo klodus bei konkretaus rašytojo asmeninę patirtį, vaizduotę, realias žmonijos problemas ir pačius įvairiausius gyvenimo bei vaizduotės derinius. Be literatūros nebūtų šviesos. Ji skleidė šviesą visais laikais. Tada, kai buvo draudžiama rašyti, knygas platino knygnešiai. Knyga nuolatos lydėjo, guodė, linksmino žmogų, darė jį žingeidų, mąstantį, lavino vaizduotę. Nesvetima knyga ir man. Sužavėjo romanas „Vienuolis, kuris pardavė Ferrari“.

Šio kūrinio autorius yra Robin Sharma. Knyga įdomi, skatinanti apmąstyti savo veiksmus, poelgius, kasdienybę...

Dvylika šio kūrinio skyrių – tai dvylika nuostabių pamokančių pasakojimų su giliomis potekstėmis. Tai istorija apie žymų advokatą Džulianą Mantlį, kuris vos ištrūkęs iš mirties nagų ir nutaręs pakeisti savo gyvenimo būdą, leidžiasi kelionėn į tolimąją Indiją. Prieš daugelį metų automobilio avarijoje žuvo Džuliano duktė. Įvykis apvertė advokato gyvenimą aukštyn kojomis. Jį apėmė depresija, galop iširo santuoka, vienintelis likęs būdas užsimiršti tapo nesiliaujamas darbas. Būtent taip prasideda pirmasis šios knygos skyrius –  „Kvietimas pabusti“. Antrasis skyrius vadinasi „Paslaptingasis svečias“. Veiksmas vyksta praėjus trejiems metams. Būtent po tiek laiko klajonių grįžta Džulianas Mantlis. Visiškai kitoks, besišypsantis, rodės, įpusėjęs ketvirtą dešimtį. Tai aukštas, liesas ir raumeningas vyras. Jo kūnas spinduliuoja gyvybę ir energiją. Taigi skaitykit ir galvokit, kaip galite pakeisti savo gyvenimą, kaip ryžtis pokyčiams, kurie pakreiptų jus laimės link. Skyriuje pasakojama apie vienuolių ritualus, beribį norą nuolat mokytis, nuolatos tobulėti tiek intelektualiai ir emociškai, tiek fiziškai. Po kurio laiko Džulianas papasakoja istoriją, kurios kiekviena detalė – tai simbolis, turintis perkeltinę prasmę. Kiekvienoje istorijos smulkmenoje glūdi gili prasmė. Knyga nepaleidžia, prikausto dėmesį. Štai dvyliktame knygos skyriuje viena iš pamokų – tai „Esminis gyvenimo tikslas“. Pats pavadinimas pasako viską. Negyvenk be tikslo, kiekvieną dieną kelk sau kad ir mažyčius tikslus ir juos įgyvendink, judėk į priekį. Jogas Ramanas pasakė: „Gimę mes verkiame. O pasaulis juokiasi ir žmonės aplink mus juokiasi, tai gyvenkime taip, kad mums mirus pasaulis verktų, o mes paskutinę gyvenimo akimirką galėtumėme nusijuokti…“.

 

Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu   ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi“.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 235 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,