Mano Gargždai



Seimas po pateikimo pritarė siūlymui atsisakyti visuotinio gyvūnų ženklinimo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

    Seimas po pateikimo pritarė Darbo partijos frakcijos Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pakeitimo projektui, kuriuo siūloma atsisakyti nuo sausio 1 d. įsigaliojusios nuostatos privalomai ženklinti visus šunis, kates ir šeškus.

 

    Pataisomis siūloma mikroschemomis ženklinti ir registruoti Gyvūnų augintinių registre tik iš Lietuvos teritorijos išvežamus ir į ją įvežamus šunis, kates, šeškus bei pavojingomis laikomas šunų veisles. Numatoma, kad tą turėtų daryti ir šių gyvūnų veisėjai. Pasak projekto iniciatoriaus, Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno Kęstučio Daukšio, visiems kitiems būtų palikta teisė savanoriškai ženklinti savo augintinius.
    „Džiugu, kad kolegos Seimo nariai supranta, jog priverstinis ženklinimas naudos tikrai neatneš. Pirmiausia, tai yra brangus procesas be aiškios kainodaros, todėl kaip mes užtikrinsime, kad paprasti žmonės netaptų pasipelnymo šaltiniu? Antra, reikia pabrėžti, jog vieno gyvūno paženklinti neužteks, jei augintis atsives palikuonių, jiems teks taip pat privalomai diegti mikroschemas. O kur dar kelionė iki artimiausios veterinarijos klinikos? Juk atokesnėse Lietuvos vietovėse jų paprasčiausiai nėra", – sako K. Daukšys.
    Ketvirtadienį Seimas po pateikimo pritarė ir kitam darbiečių įstatymo projektui, kuriuo siūloma Vyriausybei pavesti parengti gyvūnų kastracijos ir sterilizacijos programą bei numatyti lėšas jos įgyvendinimui.
    „Kovojant su beglobių gyvūnų skaičiumi reikia ne tik atsisakyti priverstinio ženklinimo, bet ir sukontroliuoti nepageidaujamą jų veisimąsi. Todėl siūlome įgyvendinti gyvūnų kastracijos ir sterilizacijos programą, kuri tikrai padėtų išvengti nenorimų augintinių, nehumaniško jų atsikratymo bei apsaugotų gyventojų pinigines nuo papildomų išlaidų", – įsitikinęs Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas K. Daukšys.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 290 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,