Mano Gargždai



Motinos dienos proga sieks ilgiausio pyrago rekordo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Iš tokių pynių bus kepamas rekordinis pyragas. Organizatorių nuotr. Iš tokių pynių bus kepamas rekordinis pyragas. Organizatorių nuotr.

Išskirtinę šventę Motinos dienos proga rengia Klaipėdos rajono Brožių kaimo bendruomenė ir VšĮ „Vietos gamintojų gildija“. Balandžio 30 d. 12 val. Brožių kaime vyks ilgiausio pyrago Klaipėdos rajone rekordo siekimas.

 

Kaip pasakojo vienas idėjos sumanytojų Mantas Virbauskas, planuojama iškepti apie 50 metrų ilgio pyragą-pynę. Nors Lietuvos rekordas yra 132 metrai, neabejojama, kad toks pyragas bus ilgiausias Klaipėdos rajone.

Anot M.Virbausko, motinoms skirta pynė bus kepama pagal tradicinį senovinį receptą, o tokiam konditeriniam gaminiui iškepti prireiks maždaug paros laiko.

„Kepsime daug pynių ir sudėsime į vieną ilgą pyragą. Pradėsime penktadienį ryte, o šeštadienį ant stalo nuguls dar šilti pyragai“, – sakė M.Virbauskas.

Šviežutėliu kepiniu ketinama nemokamai vaišinti visus šventės dalyvius.

 

Vilios natūraliais maisto produktais

Be to, kad bus galima paragauti rekordinio pyrago, organizatoriai kvies pasidairyti ir apsipirkti šventinėje mugėje. Joje prekiaus vietiniai prekeiviai, aplinkinių kaimų bendruomenių nariai. Brožių bendruomenės pirmininkės Vidos Riaukienės teigimu, atvykusieji turės progą paskanauti vietinių šeimininkių pagamintos giros, susukto žemaitiško kastinio, įsigyti šviežių sūrių, mėsos gaminių. Žmonės taip pat galės nusipirkti vietoje išrūkytos žuvies, mat gildija turi specialią įrangą rūkymui. Norintys galės prekiauti suvenyrais, rankdarbiais. Registruotis galima telefonu 8 671 25 681.

Vietos gamintojų gildijos dalininkai UAB „Sulčių namai“ susirinkusiuosius pakvies į sulčių edukacinę degustaciją. Bus galima paragauti 100 proc. natūralių iš Klaipėdos rajone užaugintų vaisių ir uogų spaustų sulčių.

 

Vaikams – duonos edukacija

Nenuobodžiaus ir šventės mažieji – jie bus pakviesti į duonos kepimo edukaciją.

„Duosime vaikams minkyti tešlą, papasakosime, kaip gaminama duona. Vėliau ant laužo tą duonelę kiekvienas galės išsikepti“, – pasakojo Latvijoje matytą idėją pritaikyti ir čia sumąstęs M.Virbauskas.

 

Duonos kepimo edukacija. Organizatorių nuotr.

 

Šventinę nuotaiką palaikys Daukšaičių kaimo kapela „Ritin dobil“.

Motinos dienos renginį organizatoriai rengia savo lėšomis, tad norintieji prisidėti galės paaukoti lėšų į specialią aukų dėžutę.

„Norime, kad būtų tuo rekordiniu pyragu, ką vaišinti, todėl labai kviečiame atvykti ir pasidžiaugti Motinos dienos atrakcijomis“, – ragino V.Riaukienė.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 292 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,