Mano Gargždai



Jaunieji šachmatininkai paminėjo Gargždų miesto gimtadienį

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Varžybų akimirka. Simos Ulvikienės nuotr. Varžybų akimirka. Simos Ulvikienės nuotr.

Gegužės 29 d. Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos patalpose vyko tradicinis šachmatų turnyras, skirtas Tarptautinei vaikų gynimo dienai ir Gargždų miesto 763-iajam gimtadieniui paminėti. Į jį šįkart susirinko rekordinis dalyvių skaičius – net 109. Atvyko svečių iš Tauragės, Jurbarko, Kretingos, Klaipėdos, Plungės šachmatų mokyklų. Tarp dalyvių buvo ir nemaža grupė gargždiškių. Buvo kovojama dviejuose turnyruose, o nugalėtojai išaiškinti net penkiose skirtingose amžiaus grupėse tiek tarp berniukų, tiek tarp mergaičių.

 

Atskirose amžiaus grupėse nugalėjo: M6 – Laura Grikšaitė (Tauragė), B6 – Eimantas Denisovas (Klaipėda), M8 – Eva Juknevičiūtė (Tauragė), B8 – Paulius Ivanovas (Tauragė), M10 – Ieva Grikšaitė (Tauragė), B10 – Haroldas Vainauskas (Klaipėda), M12  – Jorė Balčiūnaitė (Gargždai), B12 – Paulius Meškėnas (Plungė), M14 – Greta Galdikaitė (Plungė), B14 – Mantas Pilipuitis (Gargždai).

Absoliučiai geriausią dienos rezultatą parodė tauragiškė Ieva Grikšaitė. Ji mažesniųjų turnyre (BM6-BM10) surinko 9 taškus iš tiek pat galimų ir tarp 72 dalyvių buvo pirma. Tame pat turnyre antras buvo Haroldas Vainauskas (7,5 taško), o trečias – Ąžuolas Norkūnas iš Jurbarko (7 taškai). Vyresniųjų turnyre (BM12-BM14) tarp 37 dalyvių nepralenkiamas buvo Paulius Meškėnas  iš Plungės. Jo sąskaitoje – 8 taškai iš 9 galimų. Tik pustaškiu nuo jo atsiliko antrą vietą iškovojęs gargždiškis Mantas Pilipuitis. O trečias liko Ignas Mačiuitis iš Plungės (7 taškai). Kaip matome, mažesniųjų turnyre tarp nugalėtojų buvo Tauragės ir Klaipėdos mokyklų šachmatininkai, o tarp didesniųjų jau dominavo Gargždų ir Plungės atstovai. Tiesa, Kretingos ir Jurbarko mokyklų šachmatininkai, nors ir netapo nugalėtojais nė vienoje amžiaus grupėje, bet buvo tarp prizininkų.

Visi nugalėtojai apdovanoti taurėmis. Buvo daug specialių prizų, ypač saldumynų – kokia vaikų šventė be jų. Už pagalbą dėkojame visiems prisidėjusiems (Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos administracijai, informacijos skleidėjams, Gargždų sporto mokyklos šachmatų grupės ugdytinių tėveliams), o ypač saldumynais turnyrą rėmusiai Ovidijaus Jankausko šeimai.

Vaikai skirstėsi pakiliai nusiteikę, nes varžybų niekada nebūna per daug, be to, čia pat vasara ir ilgai išsvajotos atostogos.

 

Varžybų akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 267 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,