Mano Gargždai



Drevernos mažųjų laivų uostas pasiruošęs laivybos sezonui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.

    Praėjusį penktadienį Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija lankėsi Drevernos mažųjų laivų uoste, kad įvertintų įplaukos į uostą gylį.

 

    Komisijai vadovavo Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Aistė Daukantienė. Komisiją sudarė: Raimonda Kučinskaitė – Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja, Rasa Bakaitienė – Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vedėja, Rūta Sarulienė – Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vyr. specialistė. Komisijos darbe pakviesti dalyvauti: Daiva Buivydienė – Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė, Mantas Latakas – UAB „GT transport" direktorius, vandens kelio Dreverna–Juodkrantė nužymėjimo ir priežiūros navigacijos laikotarpiu paslaugų tiekėjas, Martynas Klevinis – UAB „Hortivita" direktoriaus pavaduotojas, Drevernos mažųjų laivų uosto koncesininkas. Taip pat dalyvavo Seimo narys Petras Gražulis, Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Savivaldybės tarybos Vietos ūkio ir kaimo reikalų komiteto pirmininkė Regina Kernagienė, Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.
    Komisijai buvo pavesta dalyvauti bandomajame laivo-kelto „Gilija" išplaukime iš Drevernos mažųjų laivų uosto į Juodkrantę, įvertinti vandens kelio Dreverna–Juodkrantė nužymėjimą ir įplaukos į uostą farvaterio gylį. Plaukimo metu specialistai įvertino ne tik įplaukos kanalo gylį, bet ir įsitikino maršruto galimybėmis.

    Nuo birželio 4 d. startuoja reguliarusis reisas Dreverna–Juodkrantė–Dreverna. Plaukimas iš Drevernos į Juodkrantę užtrunka vos 20 min. Tiek pat laiko laivas stovi krante Juodkrantėje. Laive telpa 50 žmonių. Nemokamai keliami dviračiai ir keleivių augintiniai. „Gilija" šiuo maršrutu kursuos nuo 2016-06-04 iki 2016-08-28. Birželio ir rugpjūčio mėnesiais laivas-keltas plauks penktadieniais, šeštadieniais, sekmadieniais ir švenčių dienomis (du kartus per dieną). Liepos mėnesį – ketvirtadieniais, penktadieniais, šeštadieniais, sekmadieniais ir švenčių dienomis (du kartus per dieną). Bilietus bus galima įsigyti pačiame keleiviniame laive-kelte „Gilija", J.Gižo etnografinėje sodyboje, adresu: Žvejų g. 13, Dreverna. Taip pat tinklapyje www.klaipedosrajonas.lt e-bilietą. Grupėms nuo 30 iki 50 asmenų organizuojami papildomi reisai.
    Birželio 4 d. Drevernos mažųjų laivų uoste organizuojama Pamario turizmo sezono atidarymo šventė. Jos iniciatoriai ir rengėjai: asociacija „Pamario turizmo klasteris" tikisi, kad ši šventė taps puikia tradicija ir kiekvienais metais pamario vasaros sezonas bus atidaromas vis kitame Kuršių marių uoste. Šventinio renginio pagrindinis akcentas – pirmasis „Gilijos" reisas į Juodkrantę 18.00 val., antrasis – 22.00 val. Renginio dalyviai bus plukdomi nemokamai.
    Perimta Lietuvos kaimo turizmo asociacijos vėliava iš Anykščių rajono įpareigojo savivaldybę skatinti vietos ir atvykusius turistus daugiau keliauti po keturių vandenų kraštą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 366 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,