Mano Gargždai



Neatpažįstamai pasikeitęs Gargždų knygynas laukia lankytojų (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)
Knygyno kolektyvas ruošiasi oficialiam atidarymui. S.Ulvikienės nuotr. Knygyno kolektyvas ruošiasi oficialiam atidarymui. S.Ulvikienės nuotr.

Jaukūs staliukai, prie kurių galima pasimėgauti gardžia kava, naujumu kvepiančios šviesios ir erdvios patalpos bei pagausėjęs knygų asortimentas – taip savo klientus jau daugiau nei savaitę pasitinka rekonstruotas Gargždų knygynas. Tokių didžiulių pokyčių ši įmonė nebuvo regėjusi bemaž nuo pat įsikūrimo 1966 metais.

„Įdomu, ar Gargžduose atrastume dar tokią vietą, kur nuo pat įsikūrimo nebūtų pakeista prekybinė veikla, išlikusi ta pati specifika?“, – svarstė rugpjūčio 1 d. penkiasdešimtmetį švęsiančio Gargždų knygyno viena iš savininkių Ina Jurgulienė.

 

Didesnės patalpos

Kaip pasakojo pašnekovė, knygynas buvo atnaujintas iš esmės. Prieš renovaciją iš 160 kv. m. patalpų knygyno prekybos salė užėmė 70 kv.m., o visa kita buvo sandėliai.

„Jie buvo panaikinti, pietų pusėje padarytas langas, tad knygyne nuo šiol žymiai šviesiau. Pakeista prekybinės salės forma. Daug kas nustemba: „Iš kur čia dar gali būti tiek vietos?“ – apie pokyčius pasakojo I.Jurgulienė, dėkodama statybininkams už gerą ir kokybišką darbą.

 

Vaišins kava ir ledais

Prie didžiulių langų – skandinaviško stiliaus balti staliukai. Prie jų prisėdus, galima paskanauti įsigytos kokybiškos kavos, paskaityti ar pavartyti knygą, pasigrožėti lauke esančia žaluma, gėlėmis.

Netrukus planuojama pasiūlyti ir įvairių skonių į vaflinius kaušelius kabinamų ledų, o ateityje žadama vaišinti ir keksiukais, kitais desertais.

Baltą sieną virš lentynų netrukus papuoš 15 Klaipėdos rajono dailininkų paveikslų, kuriuos taip pat bus galima įsigyti. Savininkė kviečia visus menininkus, norinčius puošti knygyno erdves, susisiekti.

 

Prie jaukių staliukų galima paskanauti įsigytos kokybiškos kavos, paskaityti ar pavartyti knygą. A.Kundrotaitės nuotr.

 

Daugiau knygų vaikams

Išaugus knygyno erdvėms, prasiplės ir knygų spektras. Be to, jas rasti bus paprasčiau, nes visos bus suskirstytos ir išrūšiuotos pagal tematiką.

„Kiekvieną savaitę, kaip ir anksčiau, yra atvežamos naujos knygos. Dabar bus daugiau dėmesio skiriama vaikams, ikimokyklinukams. Turime kryptį – orientuotis į vaikus, kad jie mylėtų knygą, skaitytų“, – pasakojo I.Jurgulienė.

Anot jos, gausesnės bus ir sveikatos, psichologinių knygų lentynos. Neradę norimos knygos, žmonės galės kreiptis dėl jų užsakymo. I.Jurgulienė taip pat kviečia Klaipėdos rajono mokytojus iš anksto pasirūpinti ir užsisakyti reikalingų pratybų sąsiuvinių ir taip išvengti papildomų rūpesčių, prasidėjus mokslo metams.

Nuogąstaujančius dėl knygų kainų savininkė patikino, kad jos tikrai nebrangs: išliks panašios ar net pigesnės nei didžiuosiuose knygynuose.

Anot I.Jurgulienės, nors Gargždų knygyne ir bus siūlomos nuolaidos knygoms, jo tikrai nesiruošiama nukabinėti iškabomis „Akcija“.

„Neturime tokio principo, kad žmonės, nematydami geltono ar raudono akcijos lipduko, jaustųsi beviltiškai. Prie knygų tas žodis „akcija“ nelabai tinka. Knyga vyresniesiems – prabangos prekė, vaikams – būtinybė“, – požiūrį į rinkodaros triukus atskleidė pašnekovė.

Birželio 4-ąją, šeštadienį, per Gargždų miesto 763-ąjį gimtadienį, vyks knygyno atidarymas. Nors specialių iškilmių ir nežadama, knygyno vadovai kviečia visus užeiti, pasižvalgyti, susipažinti su pasikeitusiu knygynu. Apsilankusiųjų lauks staigmenos.

 

Patalpose – ir parduotuvės, ir teisinė kontora

Padidėjusiose knygyno patalpose įsikūrusios ir dvi parduotuvės, taip pat teisines paslaugas teikianti įmonė.

Moteriškų drabužių parduotuvė „Vimada“ persikėlė iš netoliese esančių patalpų. Čia galima įsigyti ne tik rūbų, bet ir išskirtinių rankinių, aksesuarų.

„Stengiamės, kad mūsų klientės būtų gražios ir laimingos. Džiaugiamės, kad jos užsukusios pagiria mūsų siūlomus rūbus, o mes galėjome įsikurti atsinaujinusio knygyno patalpose“, – sakė parduotuvės savininkės Viktorija Ušinskienė ir Viktorija Kasparavičienė.

Lankytojai šalia knygyno ras ir užuolaidų saloną „Estete“. Čia siuvamos ir modeliuojamos užuolaidos, romanetės, lovatiesės. Galima įsigyti roletų, žaliuzių, karnizų ar tinklelių nuo uodų.

„Viskas, kas skirta langams“, – asortimentą pristatė 10 metų patirtį šioje srityje turinčio užuolaidų salono, persikėlusio iš Klaipėdos gatvės, savininkė Kristina Danivskienė.

Prireikus teisinės pagalbos, suinteresuotieji galės kreiptis į Andželikos Šakinienės kontorą.

„Teiksime teisines paslaugas ir toliau, susijusias su civiline teise, administracine teise. Tai – šeimos bylos, skolos, verslo sutartys,  kiti teisiniai įsipareigojimai. Taip pat galės pasinaudoti ir nauja paslauga – ikiteismine mediacija – bus kviečiami ieškovai, atsakovai, skolininkai, kreditoriai spręsti ginčus ne teismo tvarka. Tokie ginčo sprendimo būdai yra nevieši, informacija konfidenciali, galima apsaugoti savo interesus“, – nurodė teisininkė A.Šakinienė.

 

Atsinaujinęs knygynas – Agotos Kundrotaitės ir Simos Ulvikienės nuotraukose:

Reklama

1 komentaras

  • Puikiai atsinaujino, tikėkimės, kad gyventojai įvertins ir rinksis savo miesto knygyną, vietoje Klaipėdos.
    Gretimų parduotuvių savininkai ir savivaldybė turėtų imti pavyzdį ir susitvarkyti savo parduotuvėles, bei skverą.

    Pranešti Julius Ketvirtadienis, 2016 birželio 02 14:56 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 243 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,