Mano Gargždai



Apie lankytinas vietas informuos nuorodos

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
XX amžiaus I pusėje statytas Lankupių kabantis pėsčiųjų tiltas per Miniją jungia Klaipėdos ir Šilutės rajonų savivaldybes, jis ypač įdomus keliaujantiems pėstute ar dviračiu. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. XX amžiaus I pusėje statytas Lankupių kabantis pėsčiųjų tiltas per Miniją jungia Klaipėdos ir Šilutės rajonų savivaldybes, jis ypač įdomus keliaujantiems pėstute ar dviračiu. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

    Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė, skyriaus specialistė Eglė Stonkė, Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė, Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė ir seniūnės pavaduotojas Valerijus Velkas vertino ženklų ir nuorodų į lankytinas vietas poreikį Priekulės seniūnijoje.

 

    Buvo apžiūrėti ir įvertinti net 25 lankytini objektai. Tai – ir trys Priekulės parkai, ir Lankupių šliuzai, botaniniai ir kraštovaizdžio draustiniai, pėstiesiems atnaujinti ir sutvarkyti keturi kabantys tiltai, geležinkelio stoties pastatų kompleksas, koplyčia-mauzoliejus, vertas dėmesio Lūžgalių ąžuolas. Priekulės seniūnija garsėjo spaustuvėmis ir spaustuvininkais.

    Manoma, kad nuorodos turėtų būti planuojamos prie spaustuvininkų Jurgio Traušio ir Frydricho Šrėderio kapaviečių, spaustuvininko Martyno Šerniaus namo Noveriškiuose. Taip pat nuorodos ir informacinės lentelės planuojamos ant spaustuvės pastatų Drukių ir Gropiškių kaimuose, kurie yra privatūs. Keliose vietose nutarta pastatyti informacinius stendus su platesne informacija turistams apie objektą.
    „Tikimės, kad tai paskatins turistus aplankyti Klaipėdos rajoną, o vietos gyventojus – domėtis lankomais objektais. Turime daug įdomių turistams ir aktyviems rajono žmonėms vietų, tačiau, nesant jokių nuorodų, praeiname ar pravažiuojame pro jas net nežinodami, kad tai svarbi ir įdomi mūsų rajono istorija" – sakė vicemerė Rūta Cirtautaitė.

    Planuojama tokius vertinimus atlikti visose seniūnijose. Laukiame ir gyventojų pasiūlymų dėl istoriškai svarbių ir turistams patrauklių lankytinų vietų.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 427 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,