Mano Gargždai



Vaikų profilaktinis sveikatos patikrinimas gali vykti visus metus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija mokinių ir ikimokyklinukų tėvams primena, kad vaiko sveikatos profilaktinio patikrinimo nustatytos formos Vaiko sveikatos pažymėjimus į švietimo įstaigas pristatyti reikia ne vėliau kaip iki rugsėjo 15 d. 

 

Vadovaudamiesi Lietuvos higienos normos HN 21:2011 ,,Mokykla, vykdanti bendrojo ugdymo programas. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai” 98 punkto nuostata bei Lietuvos higienos normos HN 75:2016 „Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programų vykdymo bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“ 79 punkto nuostata. 

Vaiko profilaktinis sveikatos patikrinimas atliekamas vieną kartą per metus bei prieš pradedant lankyti vaikų ikimokyklinio ar bendrojo ugdymo įstaigą. Profilaktinio patikrinimo pažyma galioja visus metus, todėl nebūtina artėjant naujiems mokslo metams visiems vaikams tikrintis sveikatą (jeigu sveikatos pažyma dar galioja). Jei sveikata buvo tikrinama metų laikotarpyje ir nebuvo nustatyta sveikatos sutrikimų, o vaikas prieš mokyklą jaučiasi gerai, galioja prieš pusmetį ar anksčiau šeimos gydytojo išrašyta pažyma.

Mokiniai iki 18 metų lankantys neformaliojo vaikų švietimo įstaigas taip pat turi pasitikrinti sveikatą ir neformaliojo švietimo įstaigai pateikti Vaiko sveikatos pažymėjimą (forma Nr. 027-1/a), išduotą ne anksčiau kaip prieš metus, ar jo kopiją, o mokiniai, lankantys organizuotas kūno kultūros ir sporto pratybas bei dalyvaujantys varžybose, sporto mokymo įstaigų mokiniai – pasitikrinę sveikatą Sportuojančių asmenų sveikatos tikrinimo tvarkoje nustatytu periodiškumu ir pateikę sportuojančiojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą (forma Nr. 068/a) ar sportininko sveikatos stebėjimo kortelę (forma Nr. 061/a) ar jos kopiją.

Privalomas sveikatos patikrinimas labai svarbus, nes tinkamai atliktas padeda laiku nustatyti ligas, užbėgti joms už akių. Vaiko sveikatos pažymoje gydytojo pateiktos išvados ir rekomendacijos dėl galimybių dalyvauti mokyklos ugdymo veikloje, kūno kultūros pamokose ar vaiko maitinimo organizavime gali būti gyvybiškai svarbios.       

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 285 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,