Mano Gargždai



Gargždų ligoninėje atidarytas druskos kambarys

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

   Šį pirmadienį Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, jo pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas ir jo pavaduotoja Ligita Liutikienė lankėsi Gargždų ligoninėje, kur oficialiai atidarytas druskos kambarys – dar viena fizioterapinė procedūra ligoniams, sergantiems įvairiomis kvėpavimo takų ligomis.

 

    Ta proga meras Vaclovas Dačkauskas, įteikdamas atminimo dovaną, pasidžiaugė, kad ligoninė puikiai tvarkosi iš savo biudžeto, išlaikydama kokybiškas paslaugas pacientams ir jas plėsdama. Tai padeda užtikrinti reikiamas procedūras pacientams šalia savo gyvenamosios vietos, padeda išsilaikyti ir gydymo įstaigai.

    Kambario įrangą ir jame vyksiančias procedūras pristatė ligoninės vyr. gydytoja Alma Grikšienė.

    Druskos kambarys, kuriame iš karto bus galima atlikti procedūras 5-iems pacientams, įrengtas už 20 tūkst. eurų iš ligoninės biudžeto. Ligoniams paprastai reikia 10 procedūrų, - 5 iš jų apmokės Ligonių kasa, mokama procedūra – apie 5,5 euro. Procedūrų trukmė – apie valandą. Paskui procedūrinis kambarys bus pusę valandos vėdinamas. Pacientai turės vilkėti specialią aprangą.

    Pati druska – niekuo neypatinga, įprasčiausia mums, tačiau jos gydomasis poveikis specialiai atliekant procedūrą – efektyvus ir be kitokio pašalinio poveikio, išskyrus troškulį. Žadama, jog pacientai galės atsigerti ne tik vandens, bet ir arbatos.

    Begulint procedūrų kabinete, kur pacientus prižiūrės gydytoja Regina Popliauskienė ir slaugytoja Vilma Galdikienė, galima bus žiūrėti televizorių, klausytis muzikos.

 

    Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 244 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,