Mano Gargždai



Startavo projektas „Tautos mokytojo rinkimai“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

    Rugsėjo 15 d. prasidėjo specialus Švietimo ir mokslo ministerijos ir DELFI projektas „Tautos mokytojo rinkimai". Bus gvildenamos švietimo aktualijos, aptariamos mokytojų ir mokinių galimybės, išrinkti mokinių meilę pelnę mokytojai.

 

    Kiekvienas gali pasiūlyti jam svarbų mokytoją geriausiojo nominacijai. Gali būti siūlomi tiek dabar dirbantys, tiek buvę mokytojai.

    Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė pabrėžia, kad mokytojo svarba šiuolaikinėje visuomenėje yra didžiulė. Todėl ji siūlo įvertinti pedagogų darbą ir padėkoti už tai, ką jie daro.

    „Lietuvos mokyklose kasmet dirba apie 30 tūkstančių pedagogų. Visi jie palieka pėdsaką savo mokinių gyvenime, kai kuriuos ir po daugelio metų vadiname mūsų gyvenimo mokytojais, pasakojame apie juos kitiems. Šis projektas – galimybė kiekvienam padėkoti savo patiems mylimiausiems, geriausiems mokytojams už jų atsidavimą, už patarimus, už pagalbos ranką, už viską, ką gali jaunam žmogui duoti tikras, per gyvenimą vedantis mokytojas", - sako A. Pitrėnienė.

    Prisiminti savo mokytojus kviečia ir portalo DELFI vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. „Man pasisekė: mane nuo pat pradinių klasių lydėjo puikūs mokytojai. Tikrai ne visi buvo tokie, bet geriausius atsimenu lig šiol. Ir tai yra daug daugiau nei konkretaus dalyko išmokymas. Jie mokė elgtis, bendrauti, būti suaugusiųjų pasaulyje, skiepijo vertybes, laiku pasiūlydavo gerų knygų. Žodžiu, labai prisidėjo, kad pavirsčiau tuo, kuo esu dabar. Neabejoju, kad ir jūs turėjote tokių mokytojų, kviečiu juos prisiminti ir nominuoti!" – sako M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

    Kad būtų išrinktas tautos mokytojas, DELFI sukūrė specialią aplikaciją, leidžiančią visiems esamiems ir buvusiems mokiniams siūlyti savo mokytojus nominacijai ir už juos balsuoti.

    Į specialiai sukurtą aplikaciją DELFI skaitytojai turi įkelti savo siūlomo mokytojo (gali būti dabar dirbantis ar anksčiau mokęs pedagogas) nuotrauką, užpildyti privalomus registracijos laukelius. Trumpai parašyti, kodėl siūlomas mokytojas yra nominuojamas tautos mokytojo rinkimuose.

    Nugalėtojus balsuodami išrinks skaitytojai. Daugiausiai balsų surinkę mokytojai bus apdovanoti.
    Rinkimai vyks iki Tarptautinės mokytojo dienos, spalio 5 d.

 

    Pasiūlyti mokytoją galite ČIA.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 274 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,