Mano Gargždai



Lapius apgaubė didžiausia močiutės skara (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Įspūdingo dydžio skarai pasiūti prireikė 81 skarelės. S.Vaičienės nuotr. Įspūdingo dydžio skarai pasiūti prireikė 81 skarelės. S.Vaičienės nuotr.

    Šeštadienį Lapių bendruomenės parke buvo pristatytas projektas „Močiutės gėlėta skarelė". Pamatęs tokią skarą, kokią sukūrė lapiškiai, aiktelėtų kiekvienas.

 

    Į renginį sugužėję lapiškiai ir kiti rajono gyventojai džiaugėsi koncertine edukacine programa, dairėsi po kaimišką turgelį, keliavo prisiminimų takais, apžiūrinėjo fotografijas, kuriose įamžintos skaromis pasidabinusios senolės, ir, žinoma, gėrėjosi įspūdingo dydžio skara, kuriai pasiūti panaudota net 81 skarelė.
    Lapių bendruomenės pirmininkė Laima Karbauskienė susirinkusiems pasakojo, kad prie projekto įgyvendinimo prisidėjo būrys žmonių: mokyklos ir gyvenvietės bendruomenės, kultūros namai. Ji tvirtino nesitikėjusi, kad reikės įdėti tiek darbo ir kad prie viso to prisidės šitiek vaikų, tėvų ir senelių.
    Šventės metu džiaugtasi visų močiučių gerumu, išmintimi. Prisiminimais apie savo močiutes dalinosi ir valdžios atstovai. Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas teigė, kad savųjų nepažinojo, nes šios, deja, jam gimus jau buvo mirusios. Vicemerė Violeta Riaukienė prisiminė, kad jos močiutė visada į svečius ateidavo su saldainių maišeliu, kuriuos visiems padalindavo: „Sakydavo: ar didelis, ar mažas – visi mėgsta saldainius, tad reikia draugiškai pasidalinti".
    O Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas mąstė, kad su močiutėmis nelieka kartų kovos. Pasak jo, su tėvais kovojama, o su jomis geriausiai sutariama.
    Kad žvarbią dieną nesušaltų, renginio dalyviai vaišinosi arbata, koše, traukė dainas ir įsiliejo į šokių sūkurį.

 

    Šventė – Dariaus Gruzdžio vaizdo įraše:

 

    Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 429 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,