Mano Gargždai



Konkurso apdovanojimuose Švedijos ambasadoje – ir rajono atstovė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

Rugsėjo mėnesį Švedijos ambasada, bendradarbiaudama su Švedijos institutu, 15min.lt, „Teo“ ir „Omnitel“, Lietuvos mokinius pakvietė dalyvauti rašinių konkurse tema „Tai yra Laisvė“. Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos mokiniai (darbo vadovas, istorijos mokytojas K. Pugačiauskas, lietuvių kalbos mokytojos A. Jančauskienė, I. Juciuvienė, D. Čeponytė) dalyvavo šiame konkurse.    

 

Vienam iš jų (A. Bėliavičiūtei) buvo suteikta garbė lapkričio 14 dieną apsilankyti Švedijos ambasadoje. Iš viso komisijai (rašinių vertinimo komisijos pirmininkei R. Kačkutei, užsienio aktualijų žurnalistui (15min.lt) P. Gritėnui, aktoriui-pedagogui, žurnalistui ir rašytojui, lrytas.lt politikos apžvalgininkui A. Vinokurui, aktoriui, laidų vedėjui, atlikėjui M. Mikutavičiui) teko perskaityti 151 darbą ir išrinkti tris nugalėtojus. Taip pat komisija atrinko geriausius, originaliausius ir įdomiausius 29 rašinius, kurie publikuojami leidinyje „Tai yra Laisvė“.

Atvykus į ambasadą mus be galo šiltai pasitiko renginio organizatoriai ir komisijos nariai. Visas renginys buvo sudarytas iš trijų dalių: pirmosios dalies metu geriausiai įvertintų rašinių autoriams kiekvienoje knygoje reikėjo pasirašyti prie savo darbo, antrojoje dalyje sulaukėme be galo jautraus pasisakymo apie visus tris prizininkų darbus, trečiojoje dalyje mums buvo suteikta galimybė susipažinti su Hedvig Charlotta Nordenflycht, garsia Švietimo amžiaus švedų poete ir feministe, ir išklausyti jos kalbos, kuri mus, jaunus žmones, paskatino mokytis, prisidėti prie savo šalies tausojimo, būti naudingiems ir palaikantiems tėvynę patriotams. Renginio metu mus supo teigiama aura, kiekvieno komisijos nario žodis suteikė šilumą mūsų širdims.

Renginys savo turiniu ir pateikimu išsiskyrė iš kitų, išblėso oficialumas, susikaustymas, pasijutome įpareigoti tęsti savo darbus kūrybos srityje.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 151 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,