Mano Gargždai



Gimnazijos svečias – rašytojas Vytautas Račickas

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Gintauto Našlėno nuotr. Gintauto Našlėno nuotr.

Lapkričio 23-ąją Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mokytojai, gimnazistai ir svečiai iš kitų mokyklų turėjo galimybę susipažinti su vaikų ir paauglių knygų rašytoju Vytautu Račicku, kuris į gimnaziją atvyko pamatyti teatro studijos „Ištaško“ spektaklio „Nėra baltų durų“ (režisierė Rasa Rusteikienė), pastatyto pagal minėto autoriaus romaną „Baltos durys“.

 

Tiesa, spektaklio premjera įvyko balandžio 8-ąją Gargždų kultūros centre, tačiau pirminis variantas nuo naujojo tikrai skyrėsi: trumpesnė trukmė, nauji aktoriai, kitaip išreikštos idėjos. Po spektaklio visi norintys turėjo galimybę susipažinti su rašytoju ir dalyvauti diskusijoje, sužinoti romano parašymo aplinkybes ir daugiau apie patį autorių.

„Man labai patiko. Nemažai scenų sukurtos ne mano knygos motyvais, o sugalvotos, knygoje to nebuvo, tačiau pati idėja perteikta tikrai neblogai. Atpažinau savo veikėjus, vietomis per kūną bėgiojo šiurpuliukai“, – įspūdžiais pasidalino V. Račickas.

„Buvau sutrikęs, kai man pasiūlė pagrindinio veikėjo vaidmenį, nes jau buvau matęs spektaklį anksčiau, tačiau vis dėlto pasiryžau nueiti į repeticiją ir nė akimirką nesigailėjau. Teatras man vieta, kur galiu būti savimi. Iš pradžių stengiausi vaidinti, tačiau tada supratau, kad teatre svarbiausia būti savimi, drąsiai parodyti savo jausmus. Man pokalbis su rašytoju tikrai patiko. Nustebau, kad V. Račickas labai paprastas ir drovus žmogus“, – pasiruošimą ir įspūdžių kupiną dieną prisiminė pagrindinio veikėjo Geno vaidmenį atlikęs gimnazistas Kristupas Polekauskas, pakeitęs pirmoje premjeroje vaidinusį Vilių Lukošių.

Režisierė džiaugėsi pavykusia antrąja premjera ir kūrė ateities planus: „Toks greitas spektaklio pertvarkymas sukėlė nemažai sunkumų. Sunkiausia buvo taip greitai rasti tinkamą žmogų pagrindiniam vaidmeniui, nes tai – žmogus, kuriam tenka sunkiausias darbas išreiškiant spektaklio emocijas. Labai džiaugiuosi Kristupu, jaučiu, kad jis patikėjo tiek savimi, tiek manimi. Dar kartą spektaklį planuojame parodyti lapkričio 25-ąją Klaipėdos dramos teatro Kamerinėje salėje teatrų festivalyje „Aitvarai 2016“, taip pat gruodžio mėnesį – Veiviržėnų gimnazijoje. V. Račickas mane tikrai žavi kaip rašytojas: nors rašo vaikams, bet geba rasti bendrą kalbą su paaugliais, moka įsigilinti į jų pasaulį, problemas. Tikrai džiaugiuosi, kad jam patiko spektaklis“.

Renginys buvo skirtas skaitymo skatinimui, gimnazijoje vykdomo projekto Skaitymo patirčių spalvos" įgyvendinimui, finansuojamam Kultūros rėmimo fondo.

 

Susitikimo akimirkos – Gintauto Našlėno nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 213 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,