Mano Gargždai



„Kranto“ penktokų kurtais knygų skirtukais džiaugėsi portugalai

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Mokyklos nuotr. Mokyklos nuotr.

Spalis – tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo. Tad paraginti „Kranto“ mokyklos bibliotekininkės V. Valaikės kartu su savo auklėtiniais (5a klasės mokiniais) nusprendėme dalyvauti tarptautiniame skirtukų projekte. Jis apima bendradarbiaujančias mokyklas iš įvairių pasaulio šalių. Mokiniai kuria įvairaus stiliaus ir formos knygų skirtukus ir jais keičiasi vieni su kitais.

 

Skirtukų mainų projektas yra paprastas, įdomus būdas dalintis skaitymo malonumu ir susirasti naujų draugų visame pasaulyje. Šį projektą koordinuoja Breege O‘Brien, mokytoja-bibliotekininkė iš Airijos.

Pirmiausia, susipažinome su to paties amžiaus penktokais iš Portugalijos, nusiuntę vieni kitiems video prisistatymus apie savo klasę, miestą bei šalį. Mūsų sukurti knygų skirtukai buvo įvairiausi: su mėgiamais užsiėmimais bei šalies simboliais. Išrinkę pačius originaliausius, juos išsiuntėme į Portugaliją. Gavę skirtukus iš savo naujų draugų, juos pasidalinome. Kadangi mums patiko piešti knygų skirtukus, jų sukūrėme daugiau, tad buvo nuspręsta juos padovanoti pirmokams ir tuo pačiu pratęsti draugystę su savo pirmąja mokytoja.

Mūsų bendradarbiavimas su Portugalijos penktokais nesibaigė. Artėja graži metų šventė – Kalėdos. Kartu su dailės mokytoja I. Rankeliene, direktoriaus pavaduotoja ugdymui, piešime kalėdinius atvirukus, po to rašysime sveikinimus anglų kalba bei kursime video apie lietuviškas Kalėdų tradicijas. Norisi daugiau sužinoti apie kitos šalies kultūrą ir kitokį gyvenimo būdą.

 

Skirtukų mainų projekto akimirkos – mokyklos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 394 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,