Mano Gargždai



Pamarys pretenduoja tapti sėkmingiausia metų turizmo traukos vietove

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. turizmo ir informacijos centro nuotr. Klaipėdos r. turizmo ir informacijos centro nuotr.

Gruodžio 15 dieną Vilniuje vyko šventinis renginys „Turizmo sėkmingiausieji 2016“. Šventės metu skirtingose kategorijose buvo nominuotos net dvi Klaipėdos rajono vietovės – „Radailių dvaras“ ir Pamarys.

 

Pamarys kartu su Kaunu ir Telšiais nominuoti „Metų turizmo traukos vietovės“ apdovanojimui. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydiene kartu su Šilutės turizmo informacijos centro direktore Rasa Kmitiene džiaugėsi sėkmingais metais ir pakvietė visus šventės dalyvius apsilankyti Pamaryje. Renginyje taip pat dalyvavo Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas.

Klaipėdos rajono turizmo strateginiuose dokumentuose Pamarys, apimantis Dreverną, Svencelę ir Priekulę, yra prioritetinė turizmo infrastruktūros vystymo teritorija. Nuo 2003 metų Pamariui skiriamas didelis dėmesys, vykdomi įvairūs projektai.

Drevernoje veiklą aktyviai vykdo Drevernos mažųjų laivų uostas. Turistus traukia 15 m apžvalgos bokštas ir senovinis burinis Kuršių marių laivas.

Šiais metais Kuršių marių krantus sujungė 50 vietų keleivinis keltas Dreverna–Juodkrantė–Dreverna. Keltas perkėlė daugiau negu 3 tūkst. turistų, įvykdyti 84 reisai. 2017 metais turistams bus siūlomi nauji turistiniai dviračių maršrutai, vedantys aplink Kuršių marias.    

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro filiale J. Gižo etnografinėje sodyboje supažindinama su laivadirbystės,  žvejybos istorija ir tradicijomis. Čia vyksta daug edukacinių programų, iš kurių populiariausia – „Žuvies kelias“. 2015 m. sodyboje registruotas Pamario turizmo klasteris jau antrus metus sėkmingai pritraukia turistus į Dreverną ir visą Pamario kraštą. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras pardavė 38 kompleksinius klasterio paslaugų paketus. Pamario turizmo klasteris jungia Klaipėdos ir Šilutės rajonus. Tikimasi, kad 2017 metais prie klasterio prisijungs Neringos savivaldybė.

Kviečiame visus palaikyti ir balsuoti už „Radailių dvarą“ ir Pamario kraštą „Turizmo sėkmingiausieji 2016“ rinkimuose! Balsavimas vyksta čia –  www.turizmosekmingiausieji.lt.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 283 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,